Les Montserratines

Les Montserratines
GEPEC Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

El cap de setmana es completa amb la visita a dues petites ermites romàniques

El Solsonès és una altra comarca que tendim a oblidar quan parlem de muntanya i excursionisme, en canvi està ple de llocs amb molta personalitat com ara Lord, Busa i la Vall d’Ora.
Aquest cop anirem fins a Cambrils, llogaret del terme municipal d’Odèn, que es troba situat entre tres espais naturals protegits i que formen part de la Xarxa Natura 2000: el PEIN Serres d’Odèn – Port del Comte, el PEIN Ribera Salada i el PEIN Serra del Turp i Móra Comdal- Valldan. Precisament al nord de la Móra Comdal hi ha les Encantades, també anomenades les Montserratines, unes petites muntanyes de conglomerat que recorden de manera evident les formacions del massís de Montserrat.
En el nostre itinerari sortirem des del mirador de Serra-Seca (des d’on es pot observar en la llunyania el Montserrat autèntic) i pujarem suaument fins al Pla de les Guàrdies, des d’on les vistes arriben fins als Pirineus. Després anirem baixant, tot entaforant-nos en un entramat de torrents i barrancs, fins arribar a la Móra Comdal.
Pel camí, feréstec i només habitat per animals, haurem gaudit, des de tota una colla de miradors naturals, de les millors perspectives de les Encantades i les seves formes més peculiars: agulles punxegudes o arrodonides, esperons i roques que es fan petons. Des de la Móra Comdal i la seva ermita de Santa Eugènia començarem a enfilar-nos per tornar al punt d’origen, ara per llocs que al seu dia van estar habitats, tal com demostren la caseta, el mas i l’ermita del Sàlzer.
L’endemà completarem el cap de setmana amb un altre recorregut que ens portarà fins a dues petites ermites romàniques, la roca de l’Elefant i acabarà al recuperat Salí de Cambrils.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.