Precaucions amb les xarxes socials

Precaucions amb les xarxes socials
Bemarketing - Et farem arribar a tothom www.bemarketingco.es

Actualment tothom coneix i posseeix com a mínim una o dues xarxes socials per tal de comunicar-se amb altres persones: compartir interessos, buscar preferències personals, etc. Però tot i que aquestes xarxes socials facilitin molt la vida, també poden donar problemes si no se’n fa un bon ús.
Un dels majors errors que es cometen a través de les xarxes socials és publicar massa contingut o informació personal, ja que algunes persones acaben posant tot el que fan diàriament.
Així doncs, s’exposa públicament informació com la ubicació, llocs d’interès, compres realitzades online, dades bancàries, possessions més apreciades… Aquest tipus d’informació pot ser utilitzada per ciber-delinqüents, capaços d’obtenir aquesta informació per al seu propi benefici o d’introduir virus al teu equip informàtic.
En cas de dies de vacances, com podria ser durant l’estiu o Semana Santa, és quan es registra el major nombre de robatoris als domicilis, ja que la majoria de persones anuncien a través de la xarxa els dies i el destí de les seves vacances.

És totalment recomanable prendre una sèrie de mesures per tal de no trobar una sorpresa desagradable al tornar a casa:
– No anunciar públicament els dies i el destí de la sortida abans de marxar.
– No fer “InstaStories” als aeroports, viatges en cotxe, en altres països, etc. Per tal de no anunciar que et trobes lluny de casa. Desactivar la localització del mòbil sempre ajuda a donar menys informació a la xarxa.
– No publicar les fotos que es realitzen durant les sortides el mateix dia de realitzar-les, procurar sempre publicar-les una vegada et trobes al habitatge.
– No fer ús dels “wifis” públics per accedir a plataformes on s’hagin d’introduir noms d’usuaris i contrasenyes. Intentar fer-ho sempre mitjançant les dades del mòbil.
– No baixar totalment les persianes o inclús deixar alguna llum oberta per tal de que sembli que hi ha algú a dins.
– En cas de disposar d’objectes de gran valor, assegurar-se de saber exactament de què es disposa i si és necessari fer una relació detallada de cadascun d’ells, per tal de facilitar la identificació dels objectes en cas de robatori.
– Si es té la sort de comptar amb un veí de confiança o algun familiar proper, aprofitar la seva presència i demanar-li que vigili o que avisi en cas de percebre alguna situació de perill.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.