L’Escola d’Art i Disseny, motor cultural

Escola d'art i disseny Reus

Noemí Llauradó i Sans
Presidenta de la Diputació de Tarragona

Fa pocs dies celebràvem els 40 anys de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, un espai cultural de primer ordre a la ciutat. Els estudis que s’hi imparteixen cicles formatius
d’Arquitectura efímera, Disseny d’interiors, Videojocs i entorns virtuals, o Infografia 3D, a més dels cursos monogràfics– estan expressament adaptats a la realitat professional d’avui dia, i orientats a facilitar la integració de l’alumnat al món laboral. D’altra banda, aquest i la resta de centres d’ensenyament de la Diputació esdevenen un motor, un revulsiu que contribueixi a l’enriquiment cultural i social del nostre territori.

En diferents moments de la seva història, Reus ha sabut promoure el talent cultural propi en benefici de la seva ciutadania i del seu entorn. I de manera clara, va saber exportar arreu múltiples iniciatives culturals, a un nivell similar a la de produccions sorgides a Barcelona i altres punts del país. En són exemple les innovacions creatives que als anys 80 i 90 ens arribaven de la mà d’artistes com Salvador Juanpere, Carles Amill, Aureli Ruiz, Albert Macaya, Glòria Cot, o Joan Rom; les propostes en diferents àmbits sorgides de l’imprescindible Centre de Lectura, o les produccions del Centre d’Arts Escèniques de Reus,
el CAER. En l’actualitat, diferents iniciatives en el camp del teatre o el cinema ens recorden que Reus no renuncia a liderar propostes culturals a escala nacional, i que la ciutat ha de saber com fer de la cultura un àmbit productiu més enllà del vessant purament lúdic o d’exhibició.

Reus no només ha de consumir cultura feta i programada des de fora, sinó que també
necessita recuperar i fomentar aquell esperit creatiu mitjançant noves propostes que ens tornin a convertir en referents en producció cultural. Per aconseguir-ho, cal potenciar i fidelitzar el talent de creadors i creadores, amb espais, amb iniciatives i amb un suport institucional i econòmic ferm i estratègic. Des dels nostres centres d’ensenyament, i a través d’altres múltiples accions, a la Diputació treballem amb aquest objectiu: la cultura com a eina clau per al progrés de la nostra societat.

2/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.