‘L’espectador gaudirà, s’identificarà, pensarà i sortirà amb un somriure’

Cia Lucky & Luke

La cia Lucky & Luke estrena el musical ‘Susto o muerte’. Es representa al Bravium Teatre els dies 20, 21 i 22 de desembre.
Parlem amb els codirectors de la cia. Manuel Barroso i Benjamín Miguel sobre aquest musical.

Què es trobarà l’espectador de ‘Susto o muerte’?

El que no es trobarà és un espectacle a l’ús de Nadal: no és un espectacle de Nadal. Sí que l’estrenem per aquestes dates i el seu punt de partida succeeix la
Nit de Nadal però realment la història és aplicable a qualsevol moment de l’any
que tingui un significat especial. Torna a ser un espectacle 100% Lucky & Luke. Després de molts anys sense poder fer exactamente el que volíem, hem agafat un dels projectes que teníem dins d’un calaix, 10 anys més madur però igual de boig.

Quin és aquest segelll 100% Lucky & Luke?

Quan vam crear la companyia vam decidir apostar per un cabaret còmic-musical
propi: aquest era el punt de partida. Arrel d’aquí vam descobrir que teníem una
biis còmica negra barrejada amb una crítica, a vegades social a vegades ètica, que feia que l’espectador pogués al mateix temps riure i sentir vergonya aliena pensant ‘com som’. I aquest segell continua plenamente vigent.

Com s’equilibren la crítica i la comèdia?

Quan fas una estructura de comèdia el gag està mesurat i ho has de fer de manera que funcioni mentre hi afegeixes tota la informació que vols transmetre. Aquest valor te’l dóna l’experiència: que sigui interessant, divertit i alhora que cali la informació.

Qui forma l’equip de ‘Susto o muerte’?

Tenim el Joan Manel Brunet que porta 5 espectacles amb nosaltres; la Maria Bravo en el seu 4art espectacle amb nosaltres, a part de nombroses col·laboracions; i la Neus Ceballos, que va ser la narradora del ‘Cançó de Nadal’ que vam fer ara fa 3 anys amb la que teniem motles ganes de tornar a treballar. En l’apartat tècnic comptem amb Marcel Manresa, que ja va estar un
parell d’anys de gira amb nosaltres; i la incorporació d’un pianista en directe, el Jorge Varela amb el que teníem moltes ganes de treballar i per fi ho hem aconseguit. El compositor és Josep Ferré, que ja ho va ser a ‘Cançó de Nadal’ i que ha fet una tasca espectacular, i tenim a la Paula Elías com a coordinadora
de producció i assistent de direcció.

A quin públic està adreçat aquest musical?

Aquesta obra potser és una mica més adulta que les darreres que hem fet, que
eren de caire més familiar. Degut al seu contingut hem acotat el públic a majors
de 12 anys però agradarà a tot tipus de públic. Té de tot: l’espectador riurà, es pot identificar amb certs personatges, el farà pensar i en sortirà amb un somriure.

Després de diversos muntatges familiars, com ha anat la transició al públic adult?

Durant els anys que hem realitzat obres de caire familiar hem continuat tocant
tot tipus de públic amb altres muntatges i esdeveniments. Fins i tot quan hem fet obres per a públic familiar després les hem representat fora d’aquest circuit per arribar a tot el públic. No suposa un gran canvi per a nosaltres. A més moltes de les arrels que vam deixar latens per fer aquest public més homogeni estaven esperant-nos i les hem agafat amb moltes ganes: hi estem abocant tota  la nostra creativitat.

Quan veurem ‘Susto o muerte’?

Estrenem el divendres 20 de desembre i el tornem a fer el dissabte 21 i diumenge 22.
El divendres i dissabte a les 21 h i el diumenge a les 18 h al Bravium Teatre.

Què dirieu al públic per animar-los a venir?
Al nostre públic fidel que és un Lucky Luke 100% i que no sortiran decebuts. Pel públic que no ens coneix és una gran oportunitat per descobrir com és el teatre que fa aquesta companyia, gaudir i passar- ho d’allò més bé.

 

3.7/5 - (3 votes)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.