L’Hospitalet de l’Infant acollirà el congrés anual de l’Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza

Aquest esdeveniment, previst del 6 al 8 de desembre i obert a tothom, hi reunirà fotògrafs de prestigi nacional i internacional, que oferiran conferències, audiovisuals, debats, trobades i sortides fotogràfiques.

L’Hospitalet de l’Infant serà la seu del XXVI Congreso Anual de la Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza (AEFONA) els propers dies 6, 7 i 8 de desembre. En el marc d’aquest esdeveniment, que se celebrarà a les instal·lacions del Centre Cultural Infant Pere, s’oferiran diverses activitats obertes a tothom, no només als socis de l’entitat, com ara conferències, audiovisuals, ponències, debats, estands d’empreses del sector i una exposició.

Entre la dotzena de ponents que hi participaran, hi haurà fotògrafs de natura de renom en l’àmbit nacional i internacional, que donaran a conèixer els seus treballs més recents. En el programa d’actes destaquen, per exemple, les conferències de:

José Benito Ruiz, president de la Internacional Federation of Wildlife and Nature Photography, que parlarà de la seva participació com a guionista i director de fotografia en el documental Mediterraneum.

Mario Súarez, guanyador de premis tan prestigiosos com National Geographic – Nature Photographer of the Year, Asferico, Montier, Glanzlichter, Golden Turtle, Festival de l’Oiseau, Nature´s Best Photography, Memorial María Luisa, Nature Talks, Ambid, Isle of May photo Competition, FIO, SEO, Terre Sauvage Nature Images Award, Expoaves, Bird Photographer of the Year i actualment membre del jurat dels Premios Princesa de Asturias, que departirà sobre la fotografia artística d’aus.

Pere Soler, que ha obtingut primers premis i reconeixements en els concursos més importants de la majoria de països europeus (entre aquests, el Wildlife Photographer of the Year (2015), en la categoria aèria) impartirà una conferència titulada “A vista de pájaro”, en què farà un recorregut per diversos llocs del món, com Islàndia o Namíbia, sense oblidar la geografia espanyola.

Oriol Alamany, que va ser fundador i membre de la primera junta directiva d’AEFONA i creador de la revista IRIS i que ha rebut guardons en certàmens fotogràfics com European Photographer of the Year (GDT), Montphoto, FotoPres, Memorial María Luisa, Naturescapes Images of the Year, o la Biennal de Fotografia de Barcelona, entre d’altres, dissertarà sobre el seu actual projecte basat en documentar la vida i problemàtica del lleopard de les neus i sobre el desafiament personal que representa buscar-lo i obtenir fotografies d’aquest animal esquiu en les severes condicions hivernals que es registren a la serralada de l’Himàlaia.

El fotògraf i biòleg Jaime Culebras, que també ha rebut premis en diversos concursos internacionals de fotografia com el Wildlife Photographer of the Year, Windland Smith Rice Awards, Big Picture Photo Competition, GDT European Wildlife Photographer of the Year i Montphoto, entre d’altres, donarà a conèixer la gran riquesa natural d’Equador, així com els greus problemes als quals s’enfronta per culpa de l’ésser humà.

Iñaki Relanzón, les fotografies i textos del qual apareixen assíduament en revistes com National Geographic, BBC Wildlife Magazine, Audubon Magazine, Lonely Planet, Altair o The New York Times, entre d’altres; i que ha col·laborat en la prestigiosa campanya Wildlife as Canon sees it (la vida silvestre vista a través de Canon) que apareix en National Geographic Magazine des de fa més de 30 anys, impartirà una conferència titulada “ De Malvinas a Galápagos: los archipiélagos salvajes” i farà un recorregut visual per aquests dos arxipèlags situats en ambdues costes de Sud-amèrica, la de l’Atlàntic i la del Pacífic.

En el transcurs del Congrés, així mateix, es presentaran tres llibres: Diario de un fótografo de la Naturaleza, de José Luis Gómez de Francisco; Érase un ratón, cuentos de un fotógrafo de naturaleza, de Ramiro Díaz; i Imaginando mundos, de Uge Fuertes. A més, es presentarà oficialment la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN) a la província de Tarragona, es donarà a conèixer la comunitat internacional de joves fotògrafs de natura creada recentment (Young Nature Photographers) i s’organitzaran dues sortides fotogràfiques per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un municipi que disposa de 7.267 hectàrees de paratges protegits com Espais d’Interès Natural (EIN), la qual cosa representa el 70% de la seva extensió, segons destaca l’organització.

A les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l‘Infant, precisament, està dedicat un dels articles del número 25 de IRIS, la prestigiosa revista anual d’AEFONA, que es presentarà durant la trobada. Aquest article és obra de Roberto Bueno, membre d’AEFONA i fotògraf establert a l’Hospitalet de l’Infant, que ha coordinat el Congrés i que es farà càrrec de les dues sortides fotogràfiques.

Tots els detalls del Congrés i el programa complet d’activitats, organitzades amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es poden consultar al web: https://www.aefona.org/actividades/congreso-2018/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.