Màrqueting esportiu en les xarxes socials

Màrqueting esportiu en les xarxes socials

Com tots sabem les xarxes socials han canviat totalment la manera de comunicar-nos i informar-nos en societat. Amb tot això les empreses han evolucionat i s’han adaptat. Han après a escoltar i donar importància al client i a oferir-li històries que motivin al consumidor.

L’esport mou moltes emocions i, arribat a l’elit, desenvolupa un punt de fanatisme que fa que els esportistes siguin un atractiu molt suculent per arribar d’una forma molt directa al consumidor.

Per evitar els costosos estudis de mercat, tenim una bona eina que són les xarxes socials. A més, també és el camí més ràpid i curt per arribar al públic.

Els esportistes són una font de seguidors a qui, dia a dia, milions de persones estan interessades en saber que fan i això proporciona que aquests esportistes promocionin de forma indirecta la imatge de nous models que fa que els consumidors no hagin d’anar a la botiga oficial.

Podem dividir el màrqueting esportiu en 4 tipus:

1- Màrqueting d’esdeveniments esportius

Cada vegada augmenten més els esdeveniments esportius i van més lligats a màrqueting publicitari. En aquest apartat podríem dir que els objectius són dos: comunicar i promocionar l’esdeveniment esportiu i donar visibilitat als patrocinadors i marques que han apostat i invertit.

2- Màrqueting de productes o serveis esportius

Promoure la venda d’altres productes a través de l’esport és l’objectiu principal. L’ús de celebrities, cracs o esportistes d’alt nivell és importantíssim en aquest apartat per part de les marques per millorar el nivell de fidelització. D’aquí els contractes multimiliona ris que moltes marques estan disposades a pagar.

3- Màrqueting d’entitats o esportistes

Els responsables de promoure les activitats i estendre el seu coneixement entre el públic actualment són les entitats o els equips de màrqueting dels esportistes. Un exemple serien els casos de Kilian Jornet o Josef Ajram, amb RedBull.

4- Màrqueting d’esport en general

Avui en dia l’esport té un impacte important en la nostra societat. Per això tant entitats públiques com privades dediquen molt esforç i temps a la promoció dels hàbits saludables lligats a la pràctica esportiva.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.