Més de 3.300 persones visiten l’esposició “Reus, motor econòmic del sud de Catalunya”

Coincidint amb la recta final de l’exposició “Reus, motor econòmic del sud de Catalunya. 100 anys del Foment Industrial i Mercantil”, que tancarà portes aquest dissabte al Museu de Reus del raval de Santa Anna, s’ha realitzat la cloenda oficial de la mostra amb la presència de l’Alcalde, Carles Pellicer, i del president de Reus Foment Empresarial, Jaume Batista, entre d’altres autoritats. Una cloenda que ha servit per reconèixer a institucions, entitats i particulars que han col·laborat per fer possible el centenari de la patronal degana a la ciutat.

Precisament la celebració d’aquests 100 anys de Foment ha tingut, com a eix central, l’exposició al Museu que es va inaugurar el passat mes de juny. Una mostra que ha registrat un total de 3.330 visitants amb la presència d’uns trenta grups, amb una part important d’alumnes dels Instituts de Reus. Una xifra, per tant, que s’ha de posar en valor, tractant-se d’una exposició que parlava de la històrica econòmica de Reus.

Dividida en cinc grans àmbits cronològics la mostra, comissariada per l’historiador Joan Navais, ofereix un recorregut molt visual i amè per la història econòmica de Reus i les comarques del Camp dels darrers dos-cents anys, des de l’esplendor de l’aiguardent en el segle XVIII –origen de la coneguda dita «Reus, París i Londres»– a la configuració del model actual, passant per l’esclat de la indústria tèxtil –veritable motor del procés d’industrialització de la ciutat– i l’espectacular boom dels anys de la Primera Guerra Mundial.

Paral·lelament a l’exposició, Foment ha organitzat, també, durant tot l’any 2018, un cicle de conferències per contextualitzar, des de diversos àmbits, aquests cent anys d’història lligats a l’evolució econòmica de la ciutat. Aquestes conferències han estat les següents:

  • Reus Ciutat Emprenedora a càrrec del Regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Marc Arza
  • Reus i la planificació viaria de camp en el temps de la revolució industrial  protagonitzada pel Dr. Agustí Agramunt.
  • L’Economia de Reus en transit del segle XVIII i XIX que va pronunciar del Dr. Josep Fàbregas.
  • Reus i el segle XXI amb el catedràtic d’economia, Agustí Segarra.

La cloenda, realitzada al Museu, ha servit per reconèixer als ponents, als responsables de l’exposició (Joan Navais, Museu de Reus i Estudi Ovni) i, també, a les institucions i entitats que han fet possible l’aniversari de Foment, com són l’Ajuntament de Reus, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Fundació Reddis, la Cambra de Comerç i el Centre de Lectura.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.