Nou Servei d’Atenció i Orientació a les Famílies (SOAF)

Reus recuperarà el Mas Totosaus, un maset aïllat projectat l’any 1906 per l’arquitecte reusenc Pere Caselles, i el destinarà a un nou Servei d’Atenció i Orientació a les Famílies (SOAF). L’espai és un edifici modernista amb un alt interès històric i patrimonial i segons ha explicat l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, “complim amb el doble compromís d’encreçar un espai de la ciutat que havia quedat molt degradat i el posem a l’abast del ciutadà i també el de posar en valor el nostre patrimoni arquitectònic”. 

Les obres de rehabilitació tenen un pressupost d’adjudicació de 199.900,71 euros (IVA inclòs) i les executa l’empresa Construcciones Asensio SL. El projecte de rehabilitació preveu rehabilitar l’edifici per adaptar-lo a les necessitats del nou ús tot mantenint al màxim l’essència original del mas.

La regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, ha explicat que “l’edifici presentava patologies pròpies del pas del temps que afecten tant als seus elements estructurals, com als acabats superficials interiors i exteriors. Les modificacions més significatives se centren en garantir la seguretat estructural de l’edifici, fer-lo accessible i renovar les instal·lacions. També es treballa en la rehabilitació funcional i la restauració del mas, amb a la impermeabilització de la coberta, i la rehabilitació i restauració de paviments, fusteries interiors i exteriors, façanes; així com l’equipament amb nou mobiliari”.

El projecte conserva l’estructura de murs i distribueix els nous usos adaptant-se a les sales existents. Es conserva l’accés com a espai de porxo exterior, on s’hi instal·la una reixa metàl·lica per evitar intrusions. La sala central es destinarà a espai polivalent i de reunions, les dues sales posteriors es destinaran a despatxos, i la saleta contigua al porxo es destinarà a magatzem. Com a novetat, s’habilita nou bany adaptat, on hi havia l’antiga cuina. La planta soterrani s’aprofita com a espai d’instal·lacions.

El termini d’execució de l’obra, que té un pressupost d’adjudicació de 200.000 euros, és de 8 mesos, amb la previsió d’acabar a l’octubre.

Fora del projecte s’executarà una rampa exterior per garantir l’accessibilitat al nou equipament.

Un nou SOAF per a la ciutat

La realització de les obres al Mas Totosaus possibilita que la ciutat pugui créixer en el servei d’atenció i orientació a les famílies que fins ara s’ha concentrat al Mas Pintat i que, quan s’obri el nou Mas Totosaus, s’ampliarà i arribant també d’aquesta manera a un altre punt de la ciutat. “Per nosaltres suposa una ampliació del servei i també una descentralització, ja que donem l’oportunitat de donar cobertura a les necessitats emergents de les famílies en la seva tasca de criança positiva en un nou punt de la ciutat, força distant del que tenim ara amb Mas Pintat”, ha explicat Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania. 

L’ampliació i descentralització del Servei és una petició expressa de les persones que han participat en l’Elaboració del Pla de les Famílies; i l’acció està inclosa en el Pla d’Atenció a les Famílies, aprovat al maig de 2022.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.