Nous itineraris guiats permeten la descoberta de l’entorn natural del Castell Monestir d’Escornalbou

Els dissabtes i diumenges a les 10h i a les 18h tenen lloc dues visites guiades a l’entorn del Castell Monestir d’Escornalbou. La primera de les propostes acosta al visitant a les corralines i l’espai carbonera, oberts i restaurats recentment. El segon itinerari transcorre pel Passeig dels Frares, que tot i que ja era visitable abans d’aquesta iniciativa, ara s’hi poden descobrir aspectes i històries poc conegudes i interessants. Els municipis de l’antiga Baronia d’Escornalbou -l’Argentera, Colldejou, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, Riudecanyes, la Torre de Fontaubella i Vilanova d’Escornalbou- s’han sumat a la iniciativa i han ofert les visites guiades als seus veïns, per tal que puguin redescobrir l’entorn del seu emblemàtic monument.
Les dues visites que es posen en marxa aquest estiu i fins el proper mes de novembre tenen una durada de dues hores, són obertes al públic en general i s’inicien cada dissabte i diumenge a les 10h i a les 18h des de l’aparcament del Castell Monestir, en el punt d’inici del camí de l’Hort dels Frares. Cal inscriure’s prèviament per telèfon (675 834 996) o per correu electrònic (visites@escornalbou.cat). Es recomana portar calçat còmode o de muntanya, gorra i aigua.

Les actuacions transformadores del castell monestirLes noves visites, organitzades des de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona, s’emmarquen en el projecte Operació Baronia d’Escornalbou. Aquest projecte és la primera de les 3 fases d’intervencions que des de la Diputació i la Generalitat de Catalunya s’estan duent a terme per tal de dignificar el monument i el seu entorn natural. L’Operació Baronia d’Escornalbou, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 6, amb un ajut de 613.908,48 euros d’una inversió total prevista d’1.484.137,66 euros, està arribant a les seves acaballes. Ha permès l’abastament d’aigua potable des de l’Argentera, el sanejament de les aigües i conducció dels serveis, la recuperació del conjunt de petites edificacions de masoveria d’usos agrícoles i ramaders , la restauració del mur del Camí dels Frares i la font del sarraí i la millora dels camins i senders dels set municipis de l’antiga baronia.
La segona fase d’actuacions, ja en marxa, se centra la restauració del Castell Monestir d’Escornalbou per a usos culturals i compta amb el finançament del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, dins el programa 1,5% Cultural. La tercera i darrera fase d’actuacions inclou la museografia i els serveis turístics complementaris, que està previst que finalitzin a meitat del 2023.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.