Nova edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació

Nova edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació

Al Premi Ramon Barnils es reconeixen obres publicades en mitjans nacionals, comarcals i locals que tractin temàtiques diverses en qualsevol territori dels Països Catalans

El Grup de Periodistes Ramon Barnils convoca, per sisè any consecutiu, el Premi Barnils de periodisme d’investigació, un guardó que vol reconèixer i estimular la pràctica d’aquest periodisme. Es premiaran reportatges d’investigació en dues categories: obra publicada en mitjans d’abast nacional i obres publicades en mitjans locals i comarcals, que tractin qüestions i problemàtiques que succeeixen o tenen un impacte clar sobre el país.

El període per enviar originals s’ha obert avui, 13 d’octubre, i s’allargarà fins al 15 de novembre d’aquest any a les 23.59h. Les bases del premi es poden consultar al web www.grupbarnils.cat/premibarnils.

Les obres poden ser en qualsevol format: paper, digital, radiofònic, audiovisual o multimèdia i s’han de presentar telemàticament. Es valorarà especialment la varietat i riquesa de tècniques d’investigació periodística emprades. El guardó és obert tant a periodistes com a estudiants de periodisme.

El premi es presenta avui data en què Ramon Barnils i Folguera, periodista de qui en pren el nom, hagués celebrat els 80 anys.

La primera edició del guardó va representar la recuperació i l’actualització del Premi Barnils que, amb el mateix nom, va donar el setmanari El Temps entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València. La cinquena edició del Premi és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la DO Terra Alta i el diari ARA.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.