Un centenar de persones participa en la Jornada tècnica de l’Estació Nàutica Costa Daurada a l’Hospitalet de l’Infant

Hospitalet

Va tenir lloc ahir dimarts 3 de desembre, sota el títol “Les activitats nàutiques: un actiu per donar valor afegit al nostre litoral”

Un centenar de persones va prendre part en la primera Jornada tècnica de l’Estació Nàutica
Costa Daurada que va tenir lloc ahir dimarts 3 de desembre a l’Hospitalet de l’Infant. La
Jornada va girar al voltant de la situació actual del turisme nàutic i la nàutica d’esbarjo al nostre litoral, així com de les seves perspectives de futur.

Aquesta primera Jornada, organitzada per l’Estació Nàutica amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, es presentava sota el lema genèric “Les activitats nàutiques: un actiu per donar valor afegit al nostre litoral” i va reunir diferents experts, en la gestió i la reglamentació de les activitats al mar, amb empresaris d’activitats nàutiques, nàutica recreativa, representants d’ajuntaments i d’altres institucions.

Carlos Sanlorenzo, secretari general de l’Associació Espanyola d’Empreses Nàutiques (ANEN) va valorar la situació de la nàutica actual i la tendència de futur, amb cada cop més importància en el lloguer d’embarcacions. Segons el secretari general d’ANEN, ara mateix, el 40% de les noves embarcacions que es matriculen es destinen a xàrter. Sanlorenzo va destacar també la importància del lloguer d’embarcacions a les Balears i a Catalunya i va qualificar aquesta zona com “la Florida del Mediterrani”.

En la Jornada hi va participar també la Capità Marítim de Tarragona, Núria Obiols, que va
parlar sobre les activitats nàutiques de temporada i les claus per a la seva correcta tramitació, així com de les habilitacions de les titulacions nàutiques. També hi va intervenir Miquel Guarner, secretari general de l’Associació d’Empresaris d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics de Catalunya (ADIN), que va presentar el nou registre d’embarcacions xàrter de Catalunya que ha d’evitar la pràctica il·legal de lloguer d’embarcacions al litoral català.

Durant la Jornada, es va plantejar igualment la situació dels Centres Nàutics de Catalunya i la seva reglamentació per part de la Generalitat i es va parlar, a més, de màrqueting digital.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.