Obren les platges de Mont-Roig del Camp

fase 2 mont-roig del camp

Des de l’entrada a la Fase 2 dilluns 25 de maig, entre altres novetats, es pot accedir a les platges de Mont-Roig del Camp, els restauradors poden obrir l’interior dels locals amb limitacions i desapareixen les franges horàries per sortir, excepte pels majors de 70 anys

Mont-roig del Camp, així com el conjunt del Camp de Tarragona, ha entrat, des d’aquest dilluns 25 de maig, en la Fase 2 de la desescalada de l’estat d’alarma, encara vigent. Les novetats que ofereix aquesta nova fase tenen a veure, principalment, amb la flexibilització d’algunes de les mesures de confinament. Així, s’han eliminat les franges horàries per sortir de casa, excepte pels majors de 70 anys; també s’han relaxat algunes mesures per al comerç i la restauració que ara continua obert amb limitació del 40% d’aforament i l’opció de fer ús de les taules de l’interior, en el cas de la restauració. També càmpings i hotels poden obrir zones comunes amb limitacions.

La mobilitat, cal recordar, està permesa en tota la regió sanitària del Camp de Tarragona així com el desplaçament a la segona residència dins la mateixa regió sanitària, tot i que el consell de les autoritats és evitar el màxim possible els desplaçaments.

Obertura de les platges

Sens dubte, un dels temes que més afectarà a la ciutadania amb l’arribada del bon temps és la possibilitat d’anar a la platja a banyar-se i a prendre el sol, tot i que al nostre litoral algunes cales continuen tancades o amb accessos alternatius pels efectes del temporal Glòria de l’hivern passat i que, des de fa uns dies, s’estan arreglant. En concret els accessos a Cala Bot, Cala Misteri, Cala Solitari, Cala Vienesos i Cala Sirenes continuen tancats per seguretat i està prohibit fer ús d’aquestes cales. En el cas de Cala Pescador està oberta però amb els accessos tancats i cal arribar-hi per Cala dels Àngels. La platja dels Penyals està oberta però amb els accessos dels números 56 i 62 del passeig Marítim tancats.

Les platges, com és habitual en aquesta època, encara no disposen de servei de socorrisme. Per aquest motiu es demana extremar les precaucions. A les platges calrespectar la separació de 2 metres i no hi podran haver grups superiors a les 15 persones, a no ser que siguin de la mateixa família. Cal protegir-se amb mascareta si no és possible mantenir la distància de 2 metres i utilitzar guants i productes d’higiene de mans si es toquen materials i elements aliens. No es pot fer ús de les dutxes, rentapeus, lavabos i zones de jocs infantils, que es mantenen tancats per motius de seguretat.

Obren els serveis d’atenció ciutadana amb cita prèvia

D’altra banda, a partir del dia 1 de juny les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania (OMAC), les oficines de Serveis Socials i l’Espai de Miami Platja oferiran atenció presencial, només amb cita prèvia. L’Ajuntament continua prioritzant l’atenció telemàtica, per motius de seguretat i tenint en compte que està funcionant correctament.

Les biblioteques municipals oferiran servei de préstec de llibres, només amb cita prèvia, a partir de l’1 de juny. No es permetrà la lectura, ni l’ús d’ordinadors dins de les instal·lacions.

Altres novetats de la Fase 2 són la xifra permesa d’assistents a dins dels tanatoris municipals, que s’amplia a 15 persones, independentment que convisquin juntes. Als cementiris s’estableix el límit màxim de 25 persones, entre familiars i persones dels cercles més pròxims a la família. Des de dilluns també s’augmenta fins al 50% l’aforament dels llocs de culte.

Instal·lacions esportives i culturals tancades provisionalment

Les instal·lacions esportives i culturals municipals, de moment, continuen tancades per motius de seguretat. Les piscines municipals, també resten tancades, com és habitual en aquesta època de l’any. En aquest cas està previst que obrin a final de mes amb una sèrie de restriccions que es publicaran quan s’hagin determinat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.