Oliveres mil·lenàries, per Ester Borràs Giol

Oliveres mil·lenàries, per Ester Borràs Giol

A Ulldecona, a la comarca del Montsià, hi trobem una gran quantitat d’oliveres mil·lenàries i, entre elles, dues de declarades “Arbre Monumental” per la Generalitat de Catalunya.

Qualsevol itinerari, a peu o en bicicleta, que comenci en aquesta zona, com per exemple pujar a la Torreta del Montsià o un circuit entre la Galera i Godall, ens permetrà observar-ne algunes, però si volem aprofundir en el seu coneixement, val la pena aprofitar les visites guiades per la partida de l’Arion que gestiona el Museu Natural de les Oliveres Mil·lenàries de l’Arion.

Tot i això, com que les oliveres són un dels arbres més característics i més estesos entre els conreus del Baix Camp, no ens serà difícil observar-ne ben a prop del nostre municipi. Potser no seran arbres mil·lenaris, però sí que tindran aquells tons platejats que agafen les fulles pentinades pel vent i els troncs i les soques hauran començat a agafar formes curioses amb el pas dels anys. Comenceu a gaudir-les, de la mateixa manera que gaudiu de l’oli d’oliva verge extra que s’obté dels seus fruits.

El GEPEC-EdC enguany inicia el projecte “Oliveres vives, territori viu” centrat a les Terres de l’Ebre, però exportable a les nostres comarques, un projecte pensat per acostar a les escoles el cultiu de l’olivera com a conreu que configura el nostre paisatge i que afavoreix la biodiversitat.

GEPEC
Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.