El ple aprova la licitació d’ús de l’Estadi Municipal

El ple aprova la licitació d'ús de l'Estadi Municipal

El PSC s’absté en una votació en què Cervera compta amb els suports de Cs i PP i el rebuig frontal de la CUP

El ple ha desencallat aquest dilluns la licitació de l’ús de l’Estadi. “No sóc partidari de la venda, si no és que fóssim en una situació econòmica límit“, ha apuntat el batlle, Carles Pellicer. “Amb la licitació tindrem menys despesa que podrem destinar a altres inversions”, ha avançat. El regidor d’Esports del consistori, Jordi Cervera, ha trobatsuports en Cs i PP. De fet, aquest ha agraït el seus vots favorables tot assenyalant que es tracta “d’un vot de ciutat”. Posteriorment ha garantit que “tot el procediment salvaguarda els interessos de la ciutat”, i que una comissió avaluarà “en tot moment” els treballs que es facin a l’Estadi un cop es liciti el seu ús. El PSC, per part seva, s’ha abstingut en una votació en què tan sols la CUP ha rebutjat la proposta la licitació.

El portaveu del PP, Sebastià Domènech, ha celebrat la licitació de l’Estadi “perquè és el que sempre havíem volgut”, tot destacant que “si hi ha un club que en fa ús, es lògic que pagui”. El socialista Andreu Martín, per part seva, ha lamentat que “hagi passat un any” des de l’inici del debat al voltant de l’equipament. Aquest s’ha referit, a més, a la situació esportiva de l’equip. “Ara mateix, s’estan jugant la permanència. Del que parlem és de si l’any vinent jugaran a Segona A o no”, ha lamentat. “No hauríem d’haver arribat a aquest extrem”, ha criticat.

Els dubtes del PSC

En cas que no pugui assumir les despeses de manteniment del camp, si hi ha un decret com és el de la Diputació, però no n’hi ha cap altre de cap altra administració que ens limiti”, ha assenyalat a l’hora d’establir “altres possibilitats” per a l’Estadi. “Quan hi haurà, a Reus, un camp de rugbi en les mateixes condicions que les que tenien els terrenys que ara usa el club?”, s’ha preguntat el socialista. “Vostè és el senyor Cervera, i d’aquesta qüestió ja en fa un any. Volem saber on ha d’anar, aquest camp”, ha reblat. “Vostè sap que estem treballant en el MIEM, i el camp de rugbi que farem complirà els requisits que calgui”, ha replicat Cervera després.

El taronja Juan Carlos Sánchez ha recordat que “el nostre grup sempre va apostar per la venda de l’Estadi a un preu de mercat” per poder tenir prou recursos com per “gaudir de noves instal·lacions esportives a Reus”. “Gairebé ens veiem obligats a votar a favor de la licitació, si l’any vinent volem seguir tenint futbol professional de la ciutat”, ha afegit en al·lusió a les declaracions del màxim accionista roig-i-negre, Joan Oliver, quan aquest va obrir la porta a jugar lluny de la capital del Baix Camp. “El nostre vot serà favorable, però perquè no volem perjudicar la ciutat“, ha conclòs.

Planificació ‘a corre-cuita’, segons la CUP

En nom de la CUP, Oriol Ciurana ha recordat que en anteriors trobades amb Cervera“a la taula hi havia venda i licitació”. “La planificació de tot plegat, per tant, ha estat a corre-cuita, perquè finalment només es contempla el concurs”, ha censurat. “I què passarà, però, si un dia l’equip que liciti plega i marxa de Reus? Què farem, mantenir un camp de Segona A on no s’hi farà res?”, ha preguntat al regidor d’Esports. Amb la venda del camp (fixada en 4,8 milions), “un preu baix, sí, podríem guanyar patrimoni i construir més instal·lacions, posem per cas a la gent de la Pastoreta”, ha subratllat el cupaire.

Al segon torn del debat, i també a les files de la CUP, Edgar Fernández ha criticat “la incompetència” del govern a l’hora de gestionar el dia a dia a Reus. “Vostè, en aquest assumpte, ha estat un convidat de pedra. Sí, amb vostè a la regidoria hi ha hagut molts esdeveniments, però de res serviran si no es tenen en compte les necessitats de la gent”, ha dit a Cervera. “Parlo amb qui haig de parlar. Parlo amb la gent del rugbi, i treballem per tenir el MIEM enllestit i el millor camp de rugbi possible”, ha conclòs el regidor del govern. El debat s’ha produït davant de diversos integrants de la plataforma Som Rugbi, alguns dels quals han lluït cartells en què s’hi ha pogut llegir ‘Cervera, compleix els teus compromisos’.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.