Ponsètia – Flor de Nadal

Flor de Nadal

Novament estem a les portes de Nadal i de nou crec oportú parlar de la Ponsètia.

tulipes, jacints, narcisos, clavells xinesos, crisantems, malves i begònies. Plantarem hortènsies d’hivern.Una de les tradicions més estesa és regalar la flor de Nadal o la Ponsètia als nostres
familiars i amics. Cada any per aquestes dates, el
vermell entra a les nostres cases de la mà d’aquestes precioses plantes. No obstant això, hem d’anar amb compte amb les Ponsèties perquè es tracta d’una planta que requereix unes cures especials.

Col·locar-la en una habitació amb suficient llum natural. Evitar els corrents d’ aire així com també focus de calor directes (xemeneies, estufes, radiadors,…). Per tal d’evitar que es
trenquin les branques o les bràctees, recomano col·locar- la en un lloc que no sigui de pas.

Cal regar la planta amb cura, el substrat no s’ha de mantenir sempre humit. Hem d’evitar al màxim l’excés d’aigua ja que és el principal problema de les nadales. Per tal d’allargar la durada de les bràctees (les fulles que agafem el color vermell), la temperatura no ha de superar els 23 graus durant el dia i 16 graus durant la nit.

Una vella tradició durant les festes nadalenques és regalar la Ponsètia

A la primavera la planta es pot podar a una alçada de 20cm, i tractar-la com una planta verda. Es pot arribar a posar a l’exterior sempre i quan la temperatura sigui superior als 12 graus.

Pep Aguadé
Aficionat a la jardineria

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.