Taller de dansa i moviment al Teatre Bartrina, el 18 d’abril

El Teatre Bartrina acull el dimarts 18 d’abril un taller de dansa i moviment adreçat a professionals de l’acció social i educativa organitzat conjuntament amb el Teatre Fortuny i Apropa Cultura. La coreògrafa i ballarina Jone San Martin impartirà la sessió de 10:00 a 14:00h. Hi ha 40 places disponibles i cal fer inscripció, que té un cost de cinc euros, a través de l’enllaç següent: https://www.apropacultura.org/ca/sessio-formacion/taller-dansa-moviment-teatre-bartrina

La trajectòria artística de Jone San Martín s’ha desenvolupat principalment a Bèlgica i Alemanya, on ha treballat en nombroses companyies com Archipel Sud o a l’Ulmer Theater de Phillippe Talard. El 1992 William Forsythe la convidà a unir-se al Ballet de Frankfurt i des de llavors la seva carrera com a intèrpret i ballarina solista ha anat molt lligada amb l’obra del coreògraf nord-americà. Va formar part de la companyia The Forsythe Company des de la seva creació el 2005 fins a la seva dissolució el 2015, quan es va reconvertir en la Dresden Frankfurt Dance Company. Com a coreògrafa ha presentat peces com Ser, estar o parecer, Juana la otra, Legítimo Rezo, Jugo, Any Body Sounds, entre altres títols. El 2006, Jone San Martín, va rebre el Premi Trajectòria Artística que atorga l’Associació de Prof essionals de la Dansa de Guipúscoa, i el 2016 va rebre una Carta Blanca de la ciutat de Donostia.

Aquest taller és una de les vuit sessions que configuren la formació Educa amb l’Art del curs 2022-2023, organitzat pel Programa Apropa Cultura. L’objectiu és ensenyar a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la tasca dels educadors i educadores a través de les diferents disciplines artístiques. És un curs en arts escèniques, música i arts visuals per aprendre com la cultura pot ajudar a millorar la tasca professional.

El curs 2022-2023 porta per títol “Anar Natura Endins” i consisteix a treballar diferents disciplines artístiques per connectar amb l’interior i poder recuperar així l’equilibri i benestar que la pandèmia ha fet trontollar. Es tracta de treballar la relació de la natura amb els remeis, les cures, el cos i el temps.

Reus amb Apropa Cultura
L’any 2012, l’Ajuntament de Reus es va sumar al programa Apropa Cultura a través de les regidories de Benestar Social i de Cultura i Política Lingüística. Des de llavors, aquest programa ha facilitat 3.235 entrades a persones en situació de vulnerabilitat a preus més reduïts per assistir a espectacles dels dos equipaments culturals destacats de la ciutat que en formen part, els teatres Bartrina i Fortuny.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.