Propera restauració de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria

Propera restauració de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria

Han començat les obres de restauració de les façanes de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria, amb les que l’edifici recuperarà el seu aspecte original i s’arranjaran les parets malmeses

Han començat les obres de restauració a l’antiga fàbrica tèxtil del Pla de Santa Maria, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Els treballs se centren en l’arranjament de les façanes. D’una banda, la principal, al Passeig del Pla, en la qual es reparen parets malmeses, es restitueix l’aspecte original de les finestres i es restauren les antigues porteria i fusteria, i diversos magatzems.

A la façana posterior, a l’Avinguda Gaudí, s’enderrocarà parcialment l’antic mur i es substituirà per una reixa com la que tanca la zona del parc i la gran bassa. La façana del carrer Filadores ja va ser restaurada fa uns anys i l’exterior de les naus destinades a ser una residència de gent gran quedaran pendents per quan s’hi instal·li aquest equipament. Aquesta actuació té un termini d’execució de set mesos, tot i que es preveu que acabarà abans, i forma part del projecte “Alt Camp. Història i patrimoni, les arrels d’una terra”, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp i cofinançat pels fons FEDER i el Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme.

La museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil i del Museu Agrícola forma part d’aquest mateix projecte Feder. Tot i que els treballs ja haurien d’haver començat, el context actual ha endarrerit la licitació i es preveu que es duguin a terme el 2021.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.