Publicada la convocatòria dels ajuts COVID pel sector cultural i educatiu

Publicada la convocatòria dels ajuts COVID pel sector cultural i educatiu

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) ha publicat aquest dimarts la segona convocatòria de subvencions a empreses i autònoms com a mesures extraordinàries per al foment de l’ocupació i per atenuar els efectes econòmics de la COVID 19 i que en aquest cas s’adrecen als sectors culturals i educatius. Les característiques de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç: Bases subvencions.

L’Ajuntament de Reus, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat, obre aquesta nova línia d’ajuts a empreses que es convoquen amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi de la COVID19 que genera impactes negatius sobre l’economia i l’ocupació a la ciutat, però que s’agreuja encara més en el cas de petites empreses i professionals autònoms.

En aquest sentit, en els àmbits de la cultura i l’educació, moltes empreses han vist limitada la seva activitat empresarial i, a més, se’n preveu una recuperació lenta, amb mesures aplicables de llarg recorregut. Les restriccions han suposat anul·lació de contractes i de programacions senceres, tant per part d’agents privats com del sector públic, o s’han vist afectades les programacions de festes majors i de festivals, i és per aquests motius  que s’ha considerat necessari obrir aquesta nova línia de subvencions.

Els ajuts aniran destinats a les empreses que portin a terme alguna de les següents activitats econòmiques:

En l’àmbit audiovisual com cinema, vídeo, audiovisuals, etc.

Empreses i/o autònoms productors de contingut audiovisual i digital; titulars d’una sala d’exhibició cinematogràfica a Reus; organitzadors de festivals o mostres audiovisuals.

En l’àmbit de les arts plàstiques, disseny o fotografia, etc.

Empreses  i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de galeries d’art ubicades a Reus; professionals dedicats a les arts plàstiques, al disseny o la fotografia.

En l’àmbit de les arts escèniques com música, dansa, circ i teatre, etc.

Empreses i/o autònoms productors d’espectacles d’arts escèniques,  productors i  editors discogràfics i videogràfics, promotors, productors i distribuïdors d’enregistraments musicals, formacions musicals, de circ teatre estables. Empreses i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de sales de música o d’oci nocturn ubicades a Reus, així com empreses que realitzen el suport logístic d’espectacles del sector.

En l’àmbit del llibre

Empreses  i/o autònoms que tinguin editorials de llibres i de partitures, que es dediquin a la venda de llibres al client final, en establiments oberts al públic ubicats a Reus.

En l’àmbit del patrimoni cultural

Empreses  i/o autònoms que realitzen projectes estratègics, museològics i museogràfics per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials. Empreses  i/o autònoms que prestin serveis educatius i didàctics  per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials, i/o que realitzen visites guiades i tallers per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials.

En l’àmbit de la comunicació culturals

Empreses  i/o autònoms que realitzen serveis de comunicació a xarxes i estan especialitzades en l’àmbit cultural, serveis de màrqueting cultural.

En l’àmbit educatiu i  de lleure

Empreses  i/o autònoms que ofereixin aprenentatge artístics: dansa, música, pintura, cinema, circ, teatre, arts escèniques o visuals, aprenentatges tecnològics, científics i d’altres similars. Empreses i/o autònoms  que ofereixin aprenentatges d’idiomes o suport en diverses matèries d’aprenentatges, així com serveis i programes educatius.

Per poder optar a les subvencions cal que el percentatge d’ingressos d’aquestes empreses s’hagi vist reduït en el període del segon trimestre del 2020 i en un 40% respecte el mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de l’alta de la seva activitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.