Quina calor!

Com erem
Centre de la Imatge Mas Iglesias Reus/Arxiu Històric de l'Agrupació Fotogràfica de Reus/Pedrola Marimon, Estanis/ Núm. reg: 11972

Enguany ja hem viscut unes quantes onades de calor. De fet, tot indica que cada vegada n’hi haurà més i seran més llargues, per la qual cosa tots ens les haurem d’empescar per trobar fórmules per a refrescar-nos.

A la fotografia, feta als anys cinquanta, veiem com un grup de nens jugaven a l’anomenada font del Rei –en realitat, de Neptú– i un d’ells en bevia aigua.

Ara situada al centre de la plaça del Víctor, la font s’hi va traslladar a mitjan segle XIX, després de reubicar la que hi havia a la plaça del Rei. Tot i que podria semblar que aquesta era la causa del doble nom, en realitat es deu a la corona que porta l’escultura del déu Neptú.

En tot cas, els brolladors que tenia la font originàriament i que permetien que la gent hi agafés aigua, van desaparèixer per donar pas a una font monumental. Qui sap si amb la pujada de les temperatures els haurem de recuperar?

Imatge captada per Xavi Jurío de La Guia

Àlex Cervelló Salvadó

Tècnic del CIMIR

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.