Reactivem Reus: 4,5 milions d’euros per contrarestar els efectes de la Covid19

Reactivem Reus

L’Ajuntament de Reus ha presentat el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus per implusar econòmicament i socialment la ciutat

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, acompanyats dels portaveus dels grups municipals del Govern de Reus i de l’oposició, i de representants dels agents socials i econòmics participants en la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus, han presentat aquest dilluns, 18 de maig en roda de premsa el full de ruta municipal per a la reactivació econòmica i social de Reus. El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus està dotat amb 4.551.78 8 euros, amb el doble objectiu d’incidir i corregir la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic a la ciutat; i de donar resposta a les creixents necessitats socials alimentàries i de pobresa energètica.

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus s’estructura així en dos àmbits: el social i assistencial; i el de l’activitat econòmica.

Pel que fa a l’àmbit social i assistencial, orientat a les famílies i a les persones, el pla persegueix els objectius següents:

 • Garantir les necessitats i els serveis bàsics al conjunt de la ciutadania.
 • Atendre, amb noves fórmules i eines renovades, els escenaris complexos que s’han posat sobre la taula des de la irrupció de la Covid19 a la societat actual.

Mentre que pel que fa a l’àmbit de la reactivació del motor econòmic, el pla es fixa les línies de treball següents:

 • Preservar la continuïtat de l’activitat de les pimes i autònoms.
 • Conservar i crear llocs de treball de qualitat.
 • Garantir els drets socials al conjunt de treballadores i treballadors.
 • Promoure el suport a l’emprenedoria.
 • Potenciar la transformació digital.

Objectius sota el paraigües d’una activitat econòmica respectuosa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Pressupost
El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus està dotat amb 4.551.788 euros. El resum econòmic del document és el següent:

 Pressupost correntPressupost d’inversionsTotal
Àmbit de l’Activitat Econòmica2.007.162961.7802.968.942
Àmbit Social i Assistencial736.846 736.846
Cost de les exempcions fiscals aprovades846.000 846.000
Total  4.551.788

Entre d’altre mesures, el pla detalla els eixos d’acció següents:

 • Accions de foment de l’ocupació, dotades en 1 milió d’euros.
 • Mesures de suport al sector de la construcció, amb un pressupost de 700.000 euros.
 • Aposta per la transformació digital, dotada en 185.000 euros.
 • Mesures de suport als sectors del comerç, el turisme i la restauració sumen més de 900.000 euros.

Pla de ciutat i de consens
El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus parteix de la voluntat de proactivitat i planificació del Govern de Reus; i de la necessitat d’assolir els màxims consensos en l’actual situació d’emergència sanitària, social i econòmica. El document es fruit del treball i les aportacions recollida pel Govern a la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus i els taules de treball sectorials que se’n van derivar, amb els diferents agents socials, econòmics, institucionals i polítics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.