Futbol i Bàsquet Català reivindiquen mesures urgents davant el Govern

Futbol i Bàsquet Català reivindiquen mesures urgents davant el Govern

FCBQ i FCF s’uneixen per reivindicar canvis en les restriccions imposades en la pràctica de l’esport federat derivades de la Covid-19

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Federació Catalana de Futbol (FCF) han mantingut aquest dimarts 22 de desembre una trobada institucional amb la Generalitat, per reivindicar canvis en les restriccions imposades en la pràctica de l’esport federat derivades de la Covid-19. El president de l’FCBQ, Ferran Aril, i de l’FCF, Joan Soteras, s’han reunit amb el vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, per manifestar el seu desacord amb les noves limitacions del PROCICAT, atenent a la realitat i necessitats dels respectius clubs i afiliats.

En aquest sentit, el Bàsquet Català i el Futbol Català, que agrupen un total de 1.720 clubs i prop de 255.000 federats i federades, han proposat de forma conjunta, davant els representants del Govern, les següents mesures urgents:

  1. La represa de les competicions esportives federades d’àmbit català al mes de gener, en les condicions que estableix el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu a Catalunya.
  2. El tancament dels recintes esportius a les 23:00 hores per permetre els entrenaments, i que es consideri una causa justificada de desplaçament anar a entrenar, acreditant-ho amb la llicència federativa, inclosos els dies amb restricció de mobilitat.
  3. La celebració de partits amistosos entre equips de la mateixa comarca, amb caràcter immediat.
  4. La no paralització dels entrenaments i les competicions esportives federades davant un empitjorament de la situació epidemiològica. En cas d’agreujar-se, s’accediria a l’enduriment progressiu de les mesures pel que fa a l’ús de vestidors, la presència de públic i els aforaments en camp o pista, per tal de reduir la mobilitat.ç
  5. L’aprovació urgent de línies d’ajuts públics específics per clubs i federacions, que cobreixin almenys el 50% del cost mitjà de la llicència, a més de l’avançament de les bestretes de subvencions ja convocades, per tal que puguin ser transferides durant el gener de 2021.

Tanmateix, Aril Soteras han traslladat el missatge que la pràctica esportiva és segura, tal com ratifiquen les dades oficials, i que tant els clubs com les federacions esportives han realitzat una gran inversió per adaptar-se al compliment dels protocols per la Covid-19.

La proposta conjunta de l’FCBQ i l’FCF ha tingut una bona acollida per part del vicepresident Aragonès, que s’ha compromès a, de la mà del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i el Departament de Salut, treballar en:

  • Incorporar a la Federació Catalana de Basquetbol i a la Federació Catalana de Futbol en un grup de treball conjunt amb el Departament de Salut, per valorar la represa de les competicions.
  • Crear un altre grup de treball amb les federacions per valorar l’impacte econòmic de la Covid-19 en clubs i federacions, per definir una línia d’ajuts específica dins el primer trimestre de 2021.

A la vegada, per part federativa han participat en la reunió el gerent de la Federació Catalana de Basquetbol, Toti Mumbrú, i el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.