Recreació històrica del Mas Miró de Mont-roig del Camp

Trenta figurants, objectes i eines de l’època, escenes teatralitzades, música i animals dels que es trobaven als masos de principis del segle XX. Aquest és l’ambient que es podrà viure a Mas Miró el pròxim dissabte 25 de juny amb “La Masia pren vida”, una recreació històrica programada en el marc del Centenari de “La Masia”. Es tracta de la primera vegada que la Fundació Mas Miró porta a terme un acte d’aquestes característiques, una recreació històrica que simbolitzarà la benvinguda del mas a Joan Miró, que solia arribar cada any per aquestes dates per passar tot l’estiu a la seva masia de Mont-roig.
Durant tot un dia es podrà reviure el Mas Miró de 1922 tal com el sentia Joan Miró. Serà una recreació històrica única per totes les edats on els visitants podran experimentar en primera persona com era viure en aquella època. Creant una atmosfera històrica per entendre què va viure Miró en el moment de pintar el quadre «La Masia», diferents personatges acompanyaran els participants en aquest viatge al passat, podent contemplar com el Mas Miró era un lloc viu amb una comunitat dinàmica i treballadora que formava un paisatge vibrant de sensacions, perspectives i veus.
«La Masia pren vida» ens permetrà entendre tot allò que envoltava l’artista en aquella època. Recreant la màgia i el context humà del passat, la Fundació Mas Miró vol fer sentir la complexitat d’un procés creatiu ric i excepcional com el de Joan Miró. De fet, aquesta activitat plasma la filosofia de la Fundació, el fet que una obra d’art no comença ni acaba amb l’objecte sinó amb tot allò que l’envolta abans i després. Existeix una constel·lació enorme d’elements que influencien de forma directa i indirecta els processos artístics i «La Masia pren vida» vol transmetre aquesta sensació. El públic podrà sentir com la llum, els sons, les persones, els fets històrics i les olors també van
ser part de la paleta de Miró.

Una col·laboració amb el teixit associatiu del territori
L’activitat està organitzada per Mandrilia Associació, associació Reusenca compromesa amb la cultura amb una llarga trajectòria. Van ser responsables de la performance multitudinària “Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra” una recreació històrica sobre la guerra civil que va ocupar tota la plaça Mercadal de la capital del Baix Camp durant un cap de setmana sencer. També es comptarà amb la col·laboració de l’Associació la Masia de Castelló, responsable d’un dels grans referents de recreacions històriques al territori durant les festes de Nadal “El pessebre dels Estels”, així com del Bravium teatre.

Les entrades ja es troben a la venda
Les entrades a Mas Miró per poder gaudir de l’experiència es troben ja a la venda al web de la Fundació (www.masmiro.com). Els preus van dels 16 € l’entrada general, als 12.5 € de l’entrada a preu reduït. L’activitat serà gratuïta per als menors de 8 anys.
L’horari de l’activitat serà de 10h a 14h, i de 17.30h a 20h.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.