Regeneració del Barri del Carme

El Govern de Reus porta aquest divendres, 21 de juliol a votació del ple de l’Ajuntament la modificació urbanística que dona el tret de sortida al projecte de regeneració urbana, dotació d’habitatge protegit i construcció d’un aparcament públic i d’un Centre d’Atenció Primària al barri del Carme.

L’acord de ple s’emmarca en el conveni signat entre l’Ajuntament, l’Incasòl i el CatSalut i ha de permetre la gestió conjunta dels quatre programes d’actuació urbanística que s’integren en l’àmbit. Concretament, l’acord consisteix en l’aprovació inicial de la modificació puntual de la revisió del Pla general d’ordenació urbana de Reus en l’àmbit de les àrees del barri del Carme: PAU 12 Passatge del carrer Closa de Freixa, PAU 13 Plaça del Bisbe Grau, PAU 14 Eixamplament del carrer de Sant Benet i PAU 15 Prolongació del carrer de Sant Benet.

El tràmit urbanístic suposa el punt de partida de l’impuls del projecte ja que, d’acord al conveni signat. l’Institut Català del Sòl es compromet a licitar la redacció del projecte d’urbanització i el projecte de l’aparcament, juntament amb el del projecte arquitectònic de l’edifici que acollirà el CAP, en un termini màxim de tres mesos des de l’aprovació definitiva de la modificació puntual del PGOU. Així mateix, es compromet a disposar del projecte bàsic en un termini d’entre 14 i 18 mesos des de la data d’aprovació definitiva. Obtinguda la llicència d’obres, l’Institut Català del Sòl iniciarà la licitació de les obres de construcció, amb una durada estimada de 24 mesos.

L’impuls del projecte urbanístic permetrà assolir els objectius fixats en els àmbits següents:

Regeneració urbana
Els objectius de regeneració urbana que busca el projecte són:

  • Obertura d’un vial entre el carrer Closa de Freixa al carrer de Sant Jaume.
  • Obertura d’una nova plaça, la plaça del Bisbe Grau.
  • Eixamplament del carrer de Sant Benet, amb la creació de nou espai públic
  • Obertura d’un vial amb la prolongació del carrer de Sant Benet i donar continuïtat a la connexió amb el tomb de ravals.

Habitatge amb protecció oficial
Fruit del conveni, l’Ajuntament es va comprometre a cedir a l’Institut Català del Sòl el sostre residencial de les parcel·les resultants qualificades d’HPO. L’Ajuntament col·laborarà amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en la definició dels criteris d’adjudicació dels habitatges. La dotació i promoció d’habitatge de l’àmbit serà:

  • 21 habitatges amb protecció oficial programats en coordinació amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, promoguts directament per l’Incasòl.
  • 6 habitatges amb protecció oficial promoguts, directa o indirectament, per l’Institut Català del Sòl.
  • 16 habitatges de renda lliure promoguts directament per l’Incasòl.
  • 27 habitatges de renda lliure, promoguts directa o indirectament per l’Incasòl.

Aparcament
El projecte de regeneració urbana permetrà la construcció de l’aparcament subterrani que pràcticament ocuparà tota la superfície de l’àmbit. La previsió és la construcció d’un pàrquing municipal d’una planta amb capacitat per a un centenar de vehicles.

Centre d’Atenció Primària
Finalment, l’Ajuntament cedirà gratuïtament al CatSalut el sostre d’edificació de nova construcció que es destinarà al nou CAP. L’Institut Català del Sòl i el Servei Català de la Salut, formalitzaran, en el termini màxim de tres mesos des de la data d’aprovació definitiva de la modificació del PGOU, el conveni on s’establirà la planificació i procés constructiu del centre de salut. El finançament d’aquestes obres anirà a càrrec del Cat Salut.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.