‘Retrospectiva d’un llegat’ a Tarragona

El dijous 18 de gener, el Tinglado 1 del Moll de Costa, obre les portes a una nova exposició sota el títol ‘Retrospectiva d’un llegat’ de l’artista Josepa Miró. L’artista va néixer a Valls el 1928 i va morir a Tarragona l’any 2005. Aquesta exposició està comissariada per la seva filla Anna M. Casas Miró.
Josepa Miró va començar a pintar de forma autodidacta i posteriorment es matricula a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona i amplià la seva formació assistint a classes de gravat de Ramon Ferran, un dels gravadors més importants de les nostres comarques. En aquesta exposició podem veure una gran varietat temàtica: paisatges, retrats, parelles, animals, multituds, interiors de cafès, predominant entre tots ells, els músics. Podem dir que fou una artista avançada al seu temps, ja des dels finals dels anys seixanta la seva obra presentava unes característiques molt personals en les que sobresortia la construcció de les seves figures, a les que dotava d’una gran expressivitat.
D’entrada lliure, l’horari expositiu és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores.

Josepa Miró
Josepa Miró (Valls 1928, Tarragona 2005) Tingué una àmplia trajectòria amb exposicions arreu de l’Estat espanyol i en diferents ciutats franceses. Va estudiar a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona durant els anys 1946-1949. També es coneixen algunes de les obres abans que entres a l’escola on destaca les obres pictòriques de paisatges que continuaran apareixent al llarg de la seva trajectòria. Però no és fins a l’any 1961 que comença a participar en mostres col·lectives i en concursos. Cap als anys 80, i concretament en l’exposició de 1983 a Perpinyà, es mostra el seu estil plenament definit. Les tonalitats fosques, amb el negre que continua sent molt important en la
seva obra, però havia anat guanyant presència una riquesa cromàtica més gran que donava al color un protagonisme indiscutible.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.