Reus acull la Taula Institucional de Creuers

Els representants institucionals i empresarials que formen part de la Taula Institucional de Creuers s’han reunit aquest divendres, 14 de juliol per primer cop a Reus, concretament a la sala Josep Laporte del Teatre Fortuny, amb l’objectiu d’analitzar l’inici i de la temporada 2023.

La reunió de la Taula Institucional de Creuers ha comptat amb la presència de Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona i tinenta d’alcade de l’Ajuntament de Reus; Alba Colet, representant a Tarragona de Global Ports Holding; Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT); Marta Farrero, cap de l’Organisme Autònom Patronat de Turisme Costa Daurada; Montse Adan, consellera de comerç i turisme de l’Ajuntament de Tarragona; Mònica Conesa, responsable vendes DMC & In-Destination Port Aventura; Cristina Cid, exregidora de turisme de l’Ajuntament de Vila-seca i Lluïsa Clavé Muñoz, regidora de turisme de l’Ajuntament de Vila-seca; Berta Cabré, presidenta de la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona (FEHT); Oscar Saladié, professor de la Uni versitat Rovira i Virgili (URV); Juan Crespo, director de l’Aeroport de Reus; Anna Martínez, subdirectora general d’Ordenació i Inspecció Turístic; Genoveva Climent, directora comercial i desenvolupament de Negoci de l’ Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i el president de l’APT, Saül Garreta.

L’ordre del dia de la reunió ha abordat temes relacionats amb el funcionament de la temporada com per exemple l’estimació d’escales i els primers resultats de l’enquesta de satisfacció dels creueristes; i temes sobre l’organització d’esdeveniments.

La darrera actualització de les escales de creuers d’aquesta temporada es preveu l’arribada de 55 creuers i 108.600 passatgers. Les més de 700 enquestes que es porten realitzades aquesta temporada per part d’Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya, recullen una valoració mitjana d’excursions de 8,8 sobre 10, mentre que la valoració global com a destinació turística és de 8,4. Per a la Taula Institucional de Creuers “aquestes dades són un senyal de la bona feina feta fins al moment, superant valoracions d’anys anteriors i mostren una percepció positiva dels visitants sobre la demarcació de Tarragona”.

La darrera reunió de la taula de creuers es va celebrar el 20 d’abril passat a l’inici de temporada. En aquesta trobada la previsió d’escales era de 58 i la de passatgers se situava en 118.000 creueristes. En aquesta darrera reunió les precisions continuen sent optimistes amb 55 creuers i 108.600 passatgers.

L’activitat de creuers a Tarragona és projecte amb personalitat i organització pròpia, diferenciada d’altres models de la Mediterrània, ja que es tracta d’un model desenvolupat de manera consensuada amb els representants institucionals, administratius i empresarials del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada. La Taula Institucional de Creuers és l’espai de col·laboració en el que institucions, administracions, empreses i universitat cooperen per desenvolupar un model sostenible de creuers.

Un projecte de creuers que també es caracteritza per un esforç constant per diversificar les visites en tot el territori per evitar una concentració en una única destinació o ciutat i no generar els efectes de massificació que sí pateixen altres destinacions. D’aquesta manera, des del moment en que es fa la comercialització del destí turístic, com des del moment en que s’oferten les sortides, els i les creueristes opten per múltiples destinacions que abasten tot el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com pot ser la Conca de Barberà, el Priorat, Terres de l’Ebre o bé les pròpies ciutats de Tarragona, Reus o Vila-seca.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.