‘Reus i l’Olimpíada Escolar són un segell d’identitat del que ens sentim orgullosos’

Josep Cuerba, regidor d’esports de l’Ajuntament

Josep Cuerba

Del 6 al 27 de març se celebra una nova edició de l’Olimpíada Escolar de Reus. Parlem amb Josep Cuerba, regidor d’esports de l’Ajuntament, sobre la 38a edició de l’esdeveniment.


Com es presenta aquesta edició de l’Olimpíada?

La visc amb molta il·lusió. És la 38ª edició, però és la meva primera com a regidor. Des de dins te n’adones de l’esforç d’organització i la il·lusió que hi posa tothom. És un esdeveniment esportiu consolidat i de referència, però tothom hi posa la mateixa il·lusió que el primer dia.

Dóna’ns unes quantes xifres de participants, categories…

En aquesta edició hi participaran més 2.300 escolars representant a 51 centres educatius inscrits (al 2018 van ser 43 centres i l’any passat 49). Seran 15 els esports repartits en dos categories (tant masculina com femenina): alevins (nascuts el 2008 i 2009) i benjamins (nascuts el 2010 i 2011).

I la seva procedència?

Aquests centres educatius procedeixen del Camp de Tarragona. En concret de Reus són 24 els centres que hi participen, la resta de centres representaran a poblacions com La Selva del Camp, Salou, Riudoms, Cambrils, Vilarodona, Vilallonga, Vilaplana, El Morell, Montroig del Camp, Alforja, Montbrió del Camp, Les Borges del Camp, Castellvell, Almoster, Miami Platja, Vilaseca, Els Pallaresos, Vandellós i el ZER de la Conca del Barberà.

Enguany amb dos nous esports…

No són dos nous esports, però sí que són dos modalitats esportives amb un increment significant de participants: els escacs i el tennis taula. Aquest increment d’inscrits ha fet augmentar els dies de com petició, així com habilitar 2 seus per cada modalitat per tal d’englobar tota la competició. En el cas del escacs es jugarà a les sales polivalents dels centres escolars del Pi del Burgar i Sant Bernat Calbó. Pel que fa al tennis taula, cada categoria disputarà els partits a les instal·lacions del Reus Deportiu i Club Tennis Taula Ganxets, respectivament.

Quines altres novetats ens porta aquesta 38a edició?

L’objectiu de l’Olimpíada Escolar es el de consolidar i millorar la qualitat, incorporar
Josep Cuerba alguns canvis funcionals i estar atents a la visió dels educadors i dels propis participants. En aquesta línia tenim l’ampliació de les seus per tal que l’activitat sigui la més apropiada per a participants com també per al públic. També hem introduït canvis per fer més sostenible l’organització, com eliminar resultats en paper i eliminar al màxim els residus.

Continua la promoció dels valors positius de l’esport amb la Targeta Verda…

Si en realitat es un dels pilars d’aquesta competició escolar, el del joc net i la promoció dels valors positius de l’esport a través de la Targeta Verda. Any rere any aquest programa del Consell Esportiu del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus de premiar els comportaments i actituds positives durant la competició el volem reforçar i posar en valor com una clara eina d’identitat.

Què representa aquest esdeveniment per a la ciutat?

Reus té una gran tradició esportiva i capacitat d’organització que es visualitza clarament amb organitzacions com l’Olimpíada Escolar. Tradicio i capacitat assolida gràcies a la suma d’entitats esportives, centres educatius i organitzadors que com el Consell Esportiu del Baix Camp o Reus Esport i Lleure contribueixen a fer d’aquesta Olimpíada Escolar un clar referent. Reus i Olimpíada Escolar son un segell d’identitat del que ens sentim molt orgullosos que cal preservar i que volem compartir amb tots els centres i participants que desitgem segueixin creixent com ho han fet els últims anys.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.