Reus és Nadal, temps d’espectacle del 24 de novembre al 7 de gener

Reus ha inaugurat aquest divendres, 24 de novembre la Campanya de Nadal amb l’encesa de l’enllumenat dels carrers i places, i amb un muntatge de producció pròpia a la plaça del Mercadal. «Reus és Nadal. Temps d’espectacle!» és el lema d’una campanya que enguany, any de la Capital de la Cultura Catalana, recull l’experiència d’un model de campanya de Nadal consolidat, i hi suma el posicionament de Reus com a ciutat productora d’espectacles, d’escenari i organitzadora d’espectac les d’arts escèniques al llarg de tot l’any.

«Atrapatemps» és el títol de l’espectacle inaugural de producció pròpia. Presentat per la pallassa Pepa Plana, el Nan Valentí i la Tanja Haupt, compta amb la participació de les companyies Circo Los, Los Chapertons i la Companyia La Tal.

Nadal Reus 1Els protagonistes del muntatge configuren el temps, el ritme i la precisió per començar el Nadal acompanyats de personatges únics i tradicions d’arreu. Som a l’any 2017 a Reus, als voltants de Nadal… La Pepatemps i la Tanjaritme aterren a la ciutat atretes per les seves tradicions i disposades a ser les encarregades de fer l’encesa de llums i donar tret de sortida a les Festes de Nadal… Enguany les visitarà un estudiós i expert cercador de tradicions, en Nanprecís qui a més d’ajudar-les amb els actes, els hi porta un seguit de regals, mostres de tradicions trobades arreu del món i el seu imaginari, que les anirà presentant cada dissabte fins el dia de Nadal.

Encesa de l’enllumenat de Nadal
L’espectacle inaugural ha donat pas a la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal, un dels aspectes més ben valorats de la passada campanya de Nadal, segons les enquestes realitzades. S’encendran fins al 6 de gener, de 17:30 a 24:00h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard.

Nadal reusD’acord amb els representants de carrer, tots els motius decoratius instal·lats són de tecnologia led i de llum blanca. L’Ajuntament s’encarrega de la decoració de les places Llibertat, Prim i Mercadal, i dels motius decoratius en diferents barris. El pressupost de la il·luminació d’aquests espais és de 80.000 euros. La il·luminació de 20 carrers del centre ciutat és a càrrec dels comerciants, amb una subvenció municipal del 30%. La despesa elèctrica va a càrrec de l’Ajuntament.

Una de les novetats destacades d’enguany és la campana que s’instal·larà a l’entrada de la plaça de la Llibertat pel carrer de Llovera. Un element de 8x8m i una potència de 1.600 watts.

«Temps d’espectacles»
La campanya de Nadal ha programat programat 6 espectacles de gran qualitat que combinaran arts escèniques com el teatre, la dansa, el circ i la música; i que tindran un fil conductor al voltant del concepte «temps». Les places Mercadal i Prim es convertiran en escenari a l’aire lliure. A més del muntatge inaugural, els espectacle s´son els següents:

  • Dissabte 2 de desembre a les 19.30. Espectacle «Miraballs», a la plaça Prim. A càrrec de la Companyia Madojé. Balls rítmics de diferents racons del món conflueixen en aquest dinàmic espectacle.
  • Dissabte 9 de desembre a les 19.30. Espectacle «Far», a la plaça Mercadal. A càrrec de la companyia Estampades. La torre es desperta, s’alça a terra ferma, i marcant el pas del temps ens retorna en l’aquí i l’ara.
  • Dissabte 16 de desembre a les 19.30. Espectacle «Boom», a la plaça Prim. A càrrec de la companyia Los Chapertons. Tres personatges ens transporten a un món imaginari on les rodes prenen vida jugant amb un material en constant transformació.
  • Dissabte 23 de desembre a les 19.30. Espectacle «Inconfundibles», a la plaça Prim. Amb la companyia La Banda del otro. Una banda de lladregots planeja un cop i es fan passar per músics, tot i que per poc que els agradi, del que tenen fusta és de malabaristes.
  • Dissabte 30 de desembre a les 19.30. Espectacle «The incredible box», a la plaça Prim. A càrrec de la companyia La Tal. Petites històries explicades per diversos personatges des d’una capsa de sorpreses, amb un resultat extravagant i sorprenent.

Per arribar al major nombre de carrers comercials també s’han plantejat dos tipus d’actuacions itinerants per la ciutat:

  • «Perduts pel Nadal». Un grup d’actors farà diverses accions de dinamització comercial els dies 6, 8, 9, 15, 16 i 22 de desembre i el 3 i 7 de gener. A càrrec de la companyia Buenafuente’s Actors.
  • Diverses cercaviles itinerants aniran a càrrec de la companyia «Actua Produccions»: Divendres 1 de desembre a les 18.30 h, «Olla de grills»; dimarts 5 de desembre 18.30, «Un Nadal a mida»; dijous 7 de desembre i divendres 15 de desembre 18.30h, «Homes de pedra»; i dijous 4 de gener 18.30h, «El petit Lilo».

Programa Reus és Nadal

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.