Reus pedala cap a una ciutat més verda i sostenible

Reus avança cada dia per ser una ciutat més verda i sostenible. El Pla d’Acció Municipal 2023-2027 inclou un centenar de mesures com la creació de refugis climàtics, la recuperació i reutilització de l’aigua, l’impuls a l’autoconsum i les energies renovables o ser pioners en la descarbonització de les ciutats. 

La Ganxeta, el primer sistema de bicicleta compartida públic del territori, és una aposta estratègica en aquest àmbit. La posarem en marxa el 30 de gener. 

Funcionarà 24 hores i 365 dies l’any. En una primera fase, tindrà 250 bicicletes i 21 estacions. L’aposta és també amb preus reduïts. El tiquet de 24 hores costarà 1 euro i permetrà usos il·limitats inferiors a 30 minuts. També hi haurà descomptes per ús freqüent i bonificacions segons l’edat. L’objectiu és fomentar l’ús de la bicicleta per a desplaçaments urbans. 

Per agafar la Ganxeta serà necessari descarregar-se l’app, registrar-se, escollir tarifa i buscar al mapa l’estació més propera. A través de la mateixa aplicació, es podrà retirar la bici i començar a pedalar. 

Amb La Ganxeta pedalem una mica més, però durant aquest mandat treballarem intensament per tenir una ciutat més verda i sostenible i ser referents en la lluita contra l’emergència climàtica i la transició energètica.

Daniel Marcos 

Regidor de Via Pública

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.