Reus reviurà la Guerra Civil i durant 4 dies es traslladarà al 1937

cartell_1937_nou

Amb el títol “Reus 1937. Mirant el cel, foradant la terra” el col·lectiu Mandríl·lia ha organitzat una macroperformance que permetrà que la ciutat viatgi a un dels períodes més convulsos que ha viscut: els bombardejos de la Guerra Civil. Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, l’associació cultural ha preparat un programa d’activitats que començarà el dimecres 12 de juliol i que s’allargarà fins al diumenge dia 16, amb exposicions, conferències, visites, recreacions i un espectacle central, que es farà divendres i dissabte a les 11 de la nit, a la plaça del Mercadal.

El projecte compta amb la col·laboració de més d’un centenar de persones i desenes d’entitats, i pretén transformar els carrers a 80 anys enrere amb l’objectiu de crear consciència del període viscut, divulgar la història d’aquells fets en l’àmbit local i convidar a la reflexió. També es vol homenatjar de manera conjunta a les víctimes d’aquell temps, a través d’una activitat que vol mostrar la vida quotidiana de les persones i com els van afectar tots els esdeveniments de la Guerra Civil.

La xerrada inaugural es farà el dimecres 12 de juliol, a les 20h als Jardins de la Casa Rull i anirà a càrrec d’Ernest Benach, Roger Heredia i Toni Orensanz. La resta de dies i fins diumenge destaquen tres recreacions. Una es farà al Mercadal amb el “Campament de defensa passiva” que simularà la realització de les obres al refugi de la plaça, a partir de divendres i fins diumenge, i l’altra, que es farà el dissabte dia 15, a les 12:00h del migdia, a la plaça del Prim i que recrearà la “Marxa al front”. D’altra banda, es realitzarà una campanya de “Donació de sang al front”, una campanya real de donació de sang amb el Bang de Sang que es farà divendres dia 14, de 18 a 21h, a l’antic Hospital de Sant Joan.

A part de les exposicions i les visites dinamitzades que s’han preparat, destaca al programa l’espectacle central en el que teatre, testimonis, llums, projeccions i música en directe s’uniran per fer una performance que relata la dècada més convulsa viscuda a la ciutat de Reus.

Mandríl·lia Associació és una entitat cultural de la ciutat i en aquesta ocasió ha rebut la col·laboració, a part de l’Ajuntament de Reus en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, d’Aeroculb Reus, Bràvium Teatre, Amics del Cavall, Carrutxa, Ans Educació, Còdol Educació, Banc de l’ADN, Banc de sang i teixits, Centre de Lectura i, finalment, Biela Club.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.