Reus té a punt la programació extraordinària de casals d’estiu i de lleure Estiu Enriquit

Reus té a punt la programació extraordinària de casals d'estiu i de lleure Estiu Enriqui

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus ofereix un programa d’activitats per a infants i joves extraordinari emmarcat en la campanya ‘Emociona’t amb l’estiu educatiu i de lleure‘ i que vol arribar a diferents àmbits de l’aprenentatge: artístic, tecnològic, d’arts plàstiques, natura, audiovisual, circ i sostenibilitat. 

Es tracta d’una oferta de casals de lleure educatiu que s’ha anomenat ‘Estiu Enriquit’ i que s’iniciaran el dia 6 de juliol, adreçat a infants i adolescents, de 6 a 14 anys. L’horari és de 9:00 h a 13:00 h i tenen una durada de 4 o 6 setmanes, amb una oferta de 30 places setmanals. 

El regidor d’Educació, Daniel Recasens, ha explicat que “des de la regidoria d’Educació promovem casals amb un caire educatiu, social i lúdic i que busquen temàtiques diferents en diferents àmbits. Per exemple hi trobarem casals lligats amb la dansa, la tecnologia, el cinema o la natura que precisament arrenquen de professionals en cada una d’aquestes matèries” i ha afegit que “el més important és que cap infant es quedi sense l’oportunitat de fer nous amics, d’aprendre i divertir-se en allò que més li agradi durant aquest estiu. La nostra voluntat és la màxima participació dels infants de la ciutat més enllà de la situació de cada una de les seves famílies”.

Programació

Els casals que s’oferten són els següents:

Aprèn a Volar. Casal de circ i arts gestuals que ofereix un tast de diferents tècniques circenses per esdevenir tot un artista. Circ de les Musaranyes. Del 6 de juliol al 14 d’agost, de 9:00 h a 13:00 h. Lloc: Giny Centre d’Arts Gestuals i del Circ de Reus.

Viatgem ballant! Els gegants de Reus acompanyen els nens i nenes en l’aventura de descoberta dels continents i els ensenyaran a ballar les diferents danses i ritmes d’arreu del món. Coordinadora de Dansa de Reus. Del 6 al 31 de juliol, de 9:00 h a 13:00 h. Lloc: Escola Teresa Miquel i Pàmies.

Descobrim la natura urbana. Casal per descobrir la natura que ens envolta, tot experimentant, explorant i jugant amb els elements naturals que hi ha al costat de casa. Cel Rogent. Del 6 de juliol al 14 d’agost, de 9:00 h a 13:00 h (opció d’acollida). Lloc: Escola Pompeu Fabra. 

Pixels, bits, bots,… Acció! Casal per descobrir com funcionen alguns robots, videojocs, el 2D, el 3D, … Dynamind. Del 6 de juliol al 14 d’agost, de 9:00 h a 13:00 h (opció d’acollida). Lloc: Escola Marià Fortuny.

Fem un curt d’animació! Casal d’audiovisuals i animació. Àcid Factory. Del 6 al 31 de juliol, de 9:00 h a 13:00 h. Lloc: Escola Eduard Toda.

EstiuejART! Casal d’arts plàstiques per a petits grans artistes. Giravolt. Del 6 al 31 de juliol, de 9:00 h a 13:00 h (opció d’acollida). Lloc: Escola Rubió i Ors.

Missió Planeta! A través de jocs d’experimentació, el casal es proposa superar proves relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Còdol Educació. Del 6 al 14 de juliol, de 9:00 h a 13:00 h. Lloc: Escola General Prim. 

Inscripcions

Les inscripcions es poden fer a partir d’avui dilluns dia 22 de juny de diferents maneres:

Presencial, amb cita prèvia, a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), al carrer Rosselló, 2-8, de la ciutat. Des de les 9:00 h fins a les 14:00 h, de dilluns a divendres. Per demanar cita prèvia es pot fer als telèfons 977 010 010 i al 977 010 046 o a l’apartat de cita prèvia de la web reus.cat.

– Per correu electrònic, aportant totes les dades necessàries, a casalsestiu@reus.cat

Els preus dels casals oscil·len entre 5€, 25€ o 50€ per setmana, segons els criteris d’inclusió social. 

Tota la informació està recollida a www.reus.cat/estiu2020.

Casals de les AMPES

La programació ‘Emociona’t amb l’estiu educatiu i de lleure’ compta també amb els casals de lleure organitzats per les AMPES i entitats de lleure, i que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, que els subvenciona. Els casals s’adrecen a nens i nenes de 3 a 12 anys, són de 9:00 h a 13:00 h, i compten amb servei d’acollida i de menjador. El preu és de 40€/38€ la setmana. 

L’oferta és la següent:

Casal La Vitxeta. Festa Major a la Vitxeta! Del 30 de juny al 31 de juliol. Capacitat de 48 places. Lloc: Escola La Vitxeta. Inscripcions a la web, al correu electrònic amipalavitxeta@gmail.com o als telèfons 977 330 833 i 693 100 263.

Casal Joan Rebull. Ha arribat el circ!  Del 30 de juny al 31 de juliol. Capacitat de 60 places. Lloc: Escola Joan Rebull. Inscripcions a la web, al correu electrònic administracio@ampajoanrebull.cat o al telèfon 977 332 010.

– Casal Pi del Burgar. Back to the future.  Del 30 de juny al 31 de juliol. Capacitat de 50 places. Lloc: IE Pi del Burgar. Inscripcions a la web, al correu electrònic info@ampipapidelburgar.cat o al telèfon 672 472 770.

– Casal Fem-nos amics. La Festa Major de Reus. Del 6 de juliol al 28 d’agost. Capacitat de 24 places. Lloc: Escola Prat de la Riba. Inscripcions a la web, al correu electrònic casalfemnosamics@gmail.com o al telèfon 662 168 411

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.