Reus tornarà a ser una festa

Quan el món torna a acostumar-se a les rutines d’un nou curs, les quotidianitats es reprenen, els horaris s’encalcen de nou, a Reus som d’una manera que ens disposem altra volta per la festa i ens aboquem al carrer per vestir-lo amb els millors abillaments, els de la música i el color, la tradició i el ball, la pluja de foc, un bestiari màgic i faixes ben travades.

Torna a ser tardor i torna a ser temps per a la Misericòrdia. Ja no volem parlar més del que ha estat però no ha estat o fins on arribava el que podia arribar. Volem gaudir al màxim del que passa ara i aquí, ser a prop dels nostres, volem tots els riures i tots els records per construir. Crítica, lliure, segura, compromesa, però festa.

Perquè la nostra és una festa major feta de moltíssimes mans que empenyen per enlairar-la ben amunt. I no en pot faltar ni una si a cada mà li toca el seu paper. De més endins o de fora estant és amb totes les mans que la fem tan grossa i tan potent. I ens toca viure-la intensament pels que són fora o pels que ja no hi són, pels que no hi poden ser i pels que han de venir.

Reus tornarà a ser una festa, busquem-hi tots la nostra cançó.

Daniel Recasens Salvador

Regidor de Cultura, Ensenyament i Política Lingüística

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.