Reus Refugi organitza un Mercat Solidari en el marc del Dia Mundial del Refugiat

Reus Refugi organitza un Mercat Solidari en el marc del Dia Mundial del Refugiat

Reus, 15 de juny de 2016. La plataforma Reus Refugi ha organitzat un Mercat Solidari pels Refugiats el proper diumenge, 19 de juny, a la plaça de la Llibertat de Reus des de les 10.00 fins a les 17.30 hores. En aquest mercat es vendran objectes de segona mà i la recaptació es destinarà al projecte jurídic de la plataforma Stop Mare Mortum, que ofereix assistència legal a més de 100 persones en situació de vulnerabilitat, detingudes o bloquejades a Grècia sense poder demanar asil ni entrar als processos de reubicació.

La jornada del 19 de juny també comptarà amb la xerrada de l’economista i activista per la pau i la justícia social Arcadi Oliveres a les 11.00 hores i amb el concert en acústic del grup reusenc Rereguarda a les 12.30 hores. Durant tot el dia hi haurà tallers infantils i més actuacions musicals, entre altres activitats.

Aquest és el primer acte de Reus Refugi i s’emmarca en el Dia Mundial dels Refugiats, que és el 20 de juny. La plataforma considera que a la ciutat també cal mostrar rebuig cap a les polítiques migratòries i d’asil de la Unió Europea, que condemnen milers de persones a viure d’una manera indigna a les fronteres europees, però alhora troba important no caure en l’assistencialisme, ja que la solució ha de ser política. Tot i així, ara per ara la situació és molt complicada i les entitats que treballen en l’ajuda dels refugiats necessiten tot el suport, també econòmic.

Què és Reus Refugi?

Reus Refugi és una plataforma creada amb l’objectiu de crear consciència social sobre la crisi de les persones refugiades i promoure la pau i la convivència a casa nostra. La iniciativa sorgeix d’un grup de voluntaris, alguns dels quals ja fa temps que treballen en aquest àmbit i d’altres que formen part d’entitats reusenques, per tal d’organitzar i cooperar tots junts en la lluita pels drets de les persones refugiades. De cara al futur, l’organització seguirà treballant en la sensibilització de la població i lluitant per exigir uns drets per a totes les persones sense cap mena de distinció.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.