Salou acollirà una jornada de donació de sang i plasma aquest proper dilluns, dia 18 de gener

Salou acollirà una jornada de donació de sang i plasma aquest proper dilluns, dia 18 de gener

L’acció tindrà lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS), en horari de 10 a 14 h, i de 16.30 a 20.30 h. Caldrà demanar cita prèvia

El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà, aquest proper dilluns, dia 18 de gener, una nova jornada de donació de sang i plasma, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Salou. Es podrà donar, amb cita prèvia, en horari de 10 a 14 h, i de 16.30 a 20.30 h.

Caldrà concertar hora, prèviament, per donar sang, en aquest enllaç (fes clic aquí), i per donar plasma, en aquest altre enllaç (fes clic aquí). Per poder confirmar la reserva, caldrà emplenar les dades personals que se sol·liciten al formulari online (nom i cognoms, adreça electrònica i telèfon), i seleccionar la franja horària en la què es desitja fer la donació.

L’alcalde de SalouPere Granados, ha encoratjat la ciutadania salouenca a “mostrar la seva solidaritat i generositat en una acció com és donar sang, per tal d’ajudar aquelles persones que la necessiten i aconseguir, així, salvar vides”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assenyalat que “el nostre paper és clau, ja que, gràcies a les donacions, podem augmentar les reserves de sang i plasma, imprescindibles als hospitals, cada dia”.

Per donar plasma, s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut; i, en el cas de les dones, no estar embarassada. Un cop s’ha donat plasma, s’ha d’esperar un mínim de 15 dies per a la propera donació. Però, en cas d’haver donat sang, caldrà esperar 2 mesos.

Per poder donar-ne aquest proper dilluns, el personal sanitari anirà protegit amb guants i mascareta i prendrà la temperatura a la persona interessada, a l’entrar. Caldrà que el/la donant també dugui posada la mascareta i es renti les mans.

També se li proporcionarà un bolígraf d’un sol ús, per poder emplenar el qüestionari, o bé, el donant podrà portar-lo emplenat, de casa. El document es pot descarregar en aquest enllaç (fes clic aquí).  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.