Salou acull una exposició nadalenca amb facsímils d’obres del Museo del Prado sobre l’adoració al nen Jesús

Salou acull una exposició nadalenca amb facsímils d'obres del Museo del Prado sobre l’adoració al nen Jesús

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha visitat, recentment, la mostra de diferents autors del món de la pintura

La Torre Vella de Salou acull una exposició amb imatges de temàtica nadalenca, la majoria sobre l’adoració al nen Jesús per part dels Reis Mags d’Orient. Es tracta d’un recull de facsímils d’obres (reproduccions fotogràfiques) de diferents autors del món de la pintura, que es troben exposades al Museu del Prado.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha visitat, recentment, la mostra, acompanyat del regidor de Serveis Culturals de l’Ajuntament, Xavier Montalà, ha posat en valor la bona qualitat de les obres, així com la de les exposicions que acull la Torre Vella, al llarg de tot l’any.

Per la seva banda, el regidor Xavier Montalà ha assenyalat que “ja és una tradició que la Torre Vella sigui, també, protagonista al nostre programa de Nadal, acollint exposicions diverses”, i, “enguany, hem optat per fer un recorregut per obres de caire nadalenc d’il·lustres pintors de la història de l’art”.

En total, hi ha exposades una dotzena d’obres dels següents autors: Maestro de las medias figuras (1525); Maestro de la Sisla (1500 aproximadament); Pietro Lignis (1616); Hendrick van Balen (Segles XVI – XVII); Bonifació de Pitati (1523 aprox.); Francisco Rizi (1670 aprox.); Pieter Coecke (1530 aprox.); Tiziano (S. XVI); Veláquez (1619); Luis de Morales (1565 – 1570); Luca Giordano; i Hans Memling.

L’exposició es pot visitar fins aquest dissabte, dia 9 de gener, en horari de 18 a 20 h, tret dels dies festius (6 de gener).

També és pot visitar un pessebre, amb la representació del naixement del nen Jesús, i amb figures de personatges de la vida rural que es construeix per les festes de Nadal.

Així mateix, hi ha la tradicional Bústia Reial on petits i grans poden dipositar les seves cartes, fins el dia 5 de gener.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.