Salou inaugura la competició masculina de la IFCPF World Cup Male & Female 2022

El Complex Esportiu Futbol Salou va acollir ahir diumenge la cerimònia d’inauguració de la IFCPF World Cup Male & Female Salou 2022 per a persones amb lesió cerebral, una competició que es desenvolupa fins al proper dia 17, a la capital del turisme de la Costa Daurada. Els equips masculins van arribar el passat 27 d’abril per passar la classificació mèdico-esportiva i realitzar els entrenaments previs a la competició.

L’obertura va ser seguida del primer partit del torneig masculí, que va enfrontar els equips d’Espanya i Ucraïna, amb el resultat de 0 a 5. A partir d’avui dilluns, dia 2 de maig, i fins el dia 7, es desenvoluparan els partits de grups.

El proper encontre d’Espanya serà aquest proper dimecres, 4 de maig, a les 18.30 h, contra Argentina. Es pot seguir via streaming.

Ahir a la tarda van assistir a inauguració l’alcalde de Salou, Pere GranadosCarles Muñoz, president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, FECPC; i Paulo Cruz, delegat tècnic de la competició per part de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF).

També hi van fer acte de presència el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov; el President de la Federación Española de Deportes para personas con paràlisis Cerebral y Daño Cerebral Adquirido, FEDPC, Julián Rebollo; Joaquin del Pino, president en funcions de la Federació Catalana de Futbol; i Xavier Blasi, director general del Futbol Salou Sports Center; entre altres autoritats i col·laboradors de la competició.

En els seus parlaments, l’alcalde de Salou va agrair a la Federació Catalana i a la Federació Espanyola el fet d’haver escollit Salou com a seu de la celebració de la Copa, així com, també, als participants la seva presència a Salou. Així mateix, va mostrar la seva satisfacció “pel fet d’acollir tantes persones de diversa procedència, que fan de l’esport la millor forma de relacionar-se, de compartir i de projectar un esperit de solidaritat, respecte i afecte entre cultures i nacions”.

En aquest sentit, l’alcalde va manifestar que la pràctica de l’esport i el turisme són activitats que porten intrínseques els valors de la pau i l’agermanament. 

També va dir que “aquesta competició reafirma i consolida la nostra aposta per una ciutat inclusiva, oberta a la diversitat i a la integració, a avançar cap a l’accessibilitat universal, on una discapacitat no sigui un problema per a una mobilitat i una vida normal”.

Per la seva banda, el delegat tècnic de la competició per part de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF), Paulo Cruz, va fer referència als dos darrers anys de pandèmia, dient que, després dels moments difícils que s’han viscut, “aquest és un moment molt especial”, no només per la tornada de les competicions, sinó també per organitzar la copa més gran del món, amb la participació de 15 països; especialment, d’Ucraïna, “malgrat totes les dificultats que viu el seu poble per la guerra”.

Per últim, el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, Carles Muñoz, va manifestar que “estem molt orgullosos de ser pioners en l’organització del primer mundial femení per a persones amb lesió cerebral”. També va agrair l’esforç fet per tots els equips per reprendre l’activitat, després de dos anys de pandèmia; i va donar les gràcies a totes les parts implicades que han contribuït a que Ucraïna pogués participar, dient que “desitjo que aquesta competició sigui un exemple d’harmonia, pau i germanor”.

Cal dir que el guanyador de la World Cup es convertirà en el Campió del Món durant els propers 4 anys.

La competició es desenvoluparà íntegrament a la Ciutat de Salou utilitzant les instal·lacions del Complex Esportiu de Futbol Salou.

Aquest campionat està organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i la International Federation Cerebral Palsy Football (IFCPF), i compta amb el suport de l’Ajuntament de Salou.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.