Sant Jordi a Vila-seca

L’Ajuntament de Vila-seca ha presentat el seu programa de Sant Jordi 2024, que compta amb una trentena d’actes culturals per a tot tipus de públic. La presentació, que ha anat a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha servit per a donar a conèixer les 6 presentacions de llibres, la multitud d’activitats a la Biblioteca, els actes en col·laboració amb les escoles de disseny i art de la Diputació de Tarragona, així com la proposta del Sant Jordi Jove i els tradicionals que farciran la Diada de Sant Jordi.

La programació va iniciar-se ja el passat 2 d’abril amb la presentació del llibre “La dansa dels dies” d’Àlex Susanna, al Castell de Vila-seca. Continuarà amb la presentació de “Confeti” de Jordi Puntí, a les 19.00 h; “Caminos al Multiverso” d’Isabel Sánchez, el 8 d’abril; “Història d’un piano” de Ramon Gené, el 9 d’abril; “Materials per a un estudi del paisatge pretèrit a ponent del Francolí” de Josep Llop, el 15 d’abril i “La nissaga dels Kies del segle XVII al XX” de Josep Fàbregas, Ginés Puente i Judith Vidal. A banda d’aquestes presentacions es farà el dijous 18 d’abril al Celler un homenatge a la que va ser mestra de l’Escola Mestral, Mayte Bravo, que girarà al voltant del seu llibre “Manos de tiza”. “Aquest acte, de caire molt sentimental, recordarà a la mestra en un homenatge que anirà a càrrec de l’Escola de Dansa Begoña Ramos, amb la col·laboració de l’Escola Mestral” ha explicat la regidora Manuela Moya.

Els joves de Vila-seca, novament, podran gaudir de l’experiència “Micro obert” per a nous talents, actuacions musicals i tota la creativitat que vulguin aportar. Aquest acte està programat el 13 d’abril a les 18.00 h al Celler.

Per la seva banda, l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha expressat que “a la nostra ciutat, aprofitem aquesta diada i tot el mes d’abril per a omplir els carrers, les places, els jardins i els edificis singulars d’un esclat de sensacions a través de l’art”. En aquest sentit, i un any més, a Vila-seca arribarà el 23 d’abril “Efímera. Art al Carrer”, a càrrec d’alumnes de les escoles d’art i disseny de la Diputació a Tarragona i a Reus. D’una banda, els alumnes de Tarragona faran una exposició amb diverses instal·lacions en espais del Centre Històric, i els de Reus dissenyaran l’espai urbà del Jardí del Castell.

Enguany, a més, els alumnes de joieria exposaran “El primer tast”, una mostra de peces confeccionades pel mateix alumnat i vinculades amb el món del vi. L’exposició, que serà inaugurada avui a les 7 de la tarda al Celler de Vila-seca, acompanyarà també l’activitat Tap de Suro sobre joieria contemporània i vins, que es durà a terme el proper dissabte 6 d’abril.

La Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, comptarà amb la festa popular a càrrec d’entitats de Vila-seca, com la Colla Gegantera, els Xiquets de Vila-seca o l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, que amenitzaran la Diada que, com és tradicional, aplegarà diverses parades al Jardí del Castell de Vila-seca. Un dia especial durant el qual també es presentarà, a les 18.00 h, “La llegenda dels Diables de Vila-seca” d’Andreu Faro, el número 3 de la col·lecció “Elements festius de Vila-seca”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.