Sant Pere, festa grossa de Reus

El mes de juny és el mes per excel·lència de la festa popular i tradicional de Reus, la que per la ciutat és la seva festa grossa. Les celebracions i activitats que s’organitzen cada any amb motiu de Sant Pere posen en evidència la força i intensitat d’una festivitat que en el seu dia va rebre el reconeixement com a Festa Patimonial d’Interès Nacional.

Si un element caracteritza aquesta festa és el foc a través de la seva Tronada. En el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 trobem moltes propostes vinculades a la festa i, en especial, a l’estudi i la difusió dels elements de foc. Les sinèrgies entre entitats i col·lectius de la ciutat estan propiciant durant aquest any tan especial per a Reus un seguit de propostes i activitats de gran interès i que posen en valor molts dels actius culturals singulars de la nostra ciutat. Aquest és també el cas d’elements festius com els gegants, que tindran també un espai de celebració durant la capitalitat cultural d’enguany.

Sant Pere, doncs, ens recorda que darrere de la Festa Major hi ha moltes persones que participen i fan possibles els esdeveniments i que, amb el suport de l’Ajuntament i altres institucions, són protagonistes de la festa i l’obren a la inclusió tant de la ciutadania local com de la que ve de fora vila. Un cop més vagi un profund agraïment a la tasca que realitzen a favor de la festa i la ciutat no només durant el període més intens de les festes, sinó també al llarg de l’any per mantenirles vives i alimentar-les. Aprofiteu l’àmplia programació d’activitats i propostes, entre les quals de ben segur trobareu allò que més s’adequa als vostres gustos.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.