Sant Pere, Festa Major de Reus

La Festa Major de Sant Pere torna un any més a marcar la programació del mes de juny amb actes oberts a tothom. És la festa que ens identifica com a reusenques i reusencs, un esdeveniment ciutadà de primera magnitud a través del qual expressem la nostra identitat col·lectiva.
Resultat de la suma de voluntats i d’esforços per mantenir vives les nostres tradicions i fer-les arrelar en les generacions més joves, la Festa Major és una experiència única que ens permet viure una dimensió de la ciutat plena de llums i de matisos, perceptible amb tots els sentits, sobretot amb l’olor de la pólvora que esclata al Mercadal.
Enguany, com cada any, la Festa Major combina els actes tradicionals amb algunes novetats i efemèrides, com el 50è aniversari de les figures dels Nanos, obra de l’escultor David Constantí. Ells i la resta d’elements del seguici festiu, les cercaviles, els balls, els castells, la pirotècnia, els concerts i un llarg etcètera de propostes i activitats marquen la programació, que com podreu comprovar en aquestes pàgines és àmplia i variada i es fa present al conjunt de la ciutat per convidar petits i grans a fer de Sant Pere un espai de trobada, de convivència i de civisme. La tasca continuada i la implicació les entitats és bàsica per donar forma a la festa, una festa en honor del patró de la ciutat que no tindria sentit sense la participació de tots els reusencs i de totes les reusenques.
Bona Festa Major!

Carles Pellicer Punyed

Alcalde de Reus en funcions