Santa Coloma de Queralt celebra el Dia Mundial de la Poesia

Les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i l’Oficina Jove de la Conca han treballat plegades per impulsar un any més l’acte de lectura poètica que té per objectiu acostar al màxim el fet poètic a la població amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

L’activitat tindrà lloc el dijous 21 de març, coincidint amb el dia commemoratiu de la Poesia, a les sis la tarda a la biblioteca municipal de Santa Coloma de Queralt. En aquesta dissetena edició del DMP, l’Institut de les Lletres Catalanes ha escollit el poema “m’he estimat molt la vida” de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany es commemora el centenari del naixement.

Aquest poema serà llegit en diferents idiomes per les persones del projecte d’Ocell de foc “Xerrem Junts” i del Club de lectura de la Biblioteca municipal.

Així mateix, l’alumnat de l’Escola Municipal de música de Santa Coloma interpretaran diferents peces musicals per amenitzar la vetllada.

L’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir.

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar-ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió. Partint d’aquesta composició, la ILC elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.