Setmana Santa 2018

Setmana Santa 2018

Les diferents associacions de Setmana Santa de la nostra ciutat hem tingut des de sempre un objectiu: transmetre una visió religiosa més propera al poble a través de la representació que realitzem pels carrers de Reus els dies Sants. I certament així és i, moltes vegades, som dels pocs col·lectius que fan bandera d’aquesta condició. La nostra pertinença al fet religiós és indiscutible i raó essencial de la nostra finalitat.

Però cal fer incidència en altres aspectes en tant que membres de la societat i ciutadans de
Reus. No podem deixar de banda l’aspecte cultural i les accions que desenvolupem en el dia a dia en les diferents associacions, accions que sense perdre de vista el nostre punt de
partida han trobat diferents vincles, relacions i formes d’interactuar amb l’eix vertebrador de la nostra ciutat. Albirant d’aquesta manera un paper en l’àmbit cultural, associatiu i participatiu de Reus.

Aquesta participació l’hem d’aprofitar per fer arribar a tothom la nostra manera de fer,
les nostres finalitats; que tothom pugui veure d’on venim. Totes les associacions o la gran majoria, en el seu origen, tenien per finalitat ajudar i acompanyar la gent que no tenia recursos o que no disposava de cap organisme que els ajudés; aquest origen al reivindicar-lo i posar-lo en relleu. Hem de ser capaços de recuperar aquell esperit i saber adaptar-lo a la societat actual. I sense deixar mai de banda un element important com és la tradició, la Setmana Santa a la nostra ciutat és un fet distintiu i característic, del qual tothom s’ha de sentir orgullós pel gran valor que aporta i perquè forma part de la nostra història.

El Sant Pare Francesc des de l’inici del seu pontificat ens ha mostrat que podem fer arribar el nostre missatge, que es pot fer arribar la Bona Nova, el missatge que any rere any acompanyem pels carrers amb solemnitat, d’una manera més propera i planera, arribant a la gent i explicant el mateix missatge sense modificar-ne l’essència, però amb una manera nova de fer. Hem de ser capaços, prenent-lo com a exemple, de saber fer arribar el nostre missatge cristià a tothom, de mostrar la riquesa artística dels nostres passos, mitjançant
accions i activitats de religiositat popular, sense perdre l’essència que ens ha caracteritzat sempre, la qual hem d’enaltir i hem de sentir-nos orgullosos de representar.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.