S’organitza un curs de català inicial a Mont-roig del Camp

S’organitza un curs de català inicial a Mont-roig del Camp

També comencenles inscripcions per als cursos de català de diversos nivells a l’Hospitalet de l’Infant

El Centre de Normalització Lingüística (CNL), per mitjà del Servei Comarcal de Català del Baix Camp, impartirà un curs de nivell Inicial de 45 h de durada a Mont-roig del Camp. El curs, que serà intensiu i començarà el 29 de gener i acabarà a mitjan març, es farà els dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 18 a 20 h a l’oficina de Serveis Socials de Mont-roig del Camp.

Els cursos inicials, amb matrícula gratuïta, tenen per objectiu que les persones nouvingudes facin una primera aproximació a la llengua catalana. Són per a persones que no entenen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

Impulsa la iniciativa l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i el Consell Comarcal del Baix Camp a través del conveni pel Servei Comarcal de Primera Acollida de les persones immigrades, refugiades i retornades a Catalunya. Aquest dijous 25 a les 18 hores hi ha una reunió informativa per a les persones interessades a la mateixa oficina de Serveis Socials.

Cursos a l’Hospitalet de l’Infant

D’altra banda, la setmana passada van acabar els cursos de català que l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infanti el CNL han impartit a l’Hospitalet. Així doncs, el dia 29 de genercomencen les inscripcions per als cursos del segon quadrimestre,que s’allargaran fins a l’1 de febrerde 16.30 a 20 h.

Els tràmits es faran a Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere (c. de Ramon Berenguer IV) de l’Hospitalet de l’Infanti les classes, a l’antiga Escola Àster.

Els nivells previstos per al segon quadrimestre són: Elemental 1 (E1), dimarts i dijous de 15.15 a 17 h; Suficiència 1 (S1), dimarts i dijous de 17.15 a 19 h, i Bàsic 1 (B1), dimarts i dijous de 19.15 a 21 h. I també I1, I2, I3, S1, S2 i S3 en línia.

Durant els dies d’inscripció també s’administraran proves de col•locació a les persones que vulguin millorar el seu nivell de català però que no sàpiguen quin és el curs que els correspon de fer.
Per als catalanoparlants s’ofereixen cursos tant presencials com en línia amb el Parla.cat, una bona opció per a persones que no poden assistir a classe.

A més, el CNLobre un nou període de matriculació per als cursos presencials aCambrils.El detall del calendari i l’oferta d’aquesta localitates poden consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar-los al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

Voluntariat per la llengua

Coincidint amb els cursos de català per a adults a l’Hospitalet, arrenca una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) presencial i virtual, una modalitat d’aquest programa que es va posar en marxa l’any passat, per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència.

Per participar-hi com a voluntari (persones que volen ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (persones que necessiten practicar-lo), cal ser major d’edat i inscriure’s ahttp://www.vxl.cat/participa-hi. A la fitxa que s’ha d’emplenar hi ha la possibilitat d’escollir la modalitat virtual, la presencial o totes dues.

El compromís de la parella lingüística és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català en un context distès el dia i l’hora que els vagi bé. En el cas de la modalitat virtual, ho podran fer des d’un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.
El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.