Tarragona celebra la Nit dels Museus

El Museu del Port de Tarragona participa obrint les seves portes, durant la nit del dissabte 18 de maig, de la reconeguda Nit dels Museus ‘Viatge a la Constel·lació Museu’. Aquest 2024 el lema triat ha estat ‘Museus per l’educació i la investigació’. L’activitat consisteix a fer una visita guiada nocturna per diferents espais culturals. Es tracta de la desena edició fet que demostra la bona acollida que té aquesta activitat per part del públic i la voluntat del Museu del Port, així com tots els museus i centres culturals del territori, per continuar sumant esforços en desenvolupar projectes a la ciutat. Per a participar és imprescindible realitzar inscripció prèvia a www.mnat.cat/actvitats amb un preu de 5€ per persona.
La ruta s’estructura a partir d’un concepte de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions. El Museu del Port, com tots els espais culturals que participen de la Nit dels Museus, ha triat una peça que ajudarà a explicar el concepte triat i en donarà una visió particular i diferent que reforci i caracteritzi el seu vessant patrimonial, històrica i cultural.
Un total de 8 espais tarragonins participen d’aquest acte que està coordinat per Auriga Serveis Culturals. El lema 2024 ‘Museus per l’educació i la investigació’ vol reforçar la idea de com els museus contribueixen a la investigació i proporcionen una plataforma per a l’exploració i la difusió de noves idees. Des de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia, els museus són espais vitals on l’educació i la investigació convergeixen per donar forma a la comprensió del món.
Organització
La durada de la ruta guiada organitzada es calcula en 2h i 30 minuts aproximadament. Els desplaçaments més llargs entre els 8 espais culturals es farà mitjançant el trenet turístic de la ciutat i els desplaçaments més curts es faran a peu. Els espais culturals que integren i formen part de la ruta són:

  • Caixa Forum Tarragona
  • Museu del Port Tarragona
  • Museu Bíblic Tarraconense
  • Museu diocesà de Tarragona
  • Museu d’Art Modern de Tarragona
  • Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
  • Museu d’Història de Tarragona
  • Mèdol- Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.