Un Tomb pel Montsant

Més de 600 participants, un centenar més que l’any passat, es van donar cita el 22 d’abril al petit poble de La Morera de Montsant per participar en la 5a edició d’Un Tomb pel Montsant, segona prova del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona d’enguany i la millor cursa per la Serra del Montsant.

UTPM és una de les proves de referència al Camp de Tarragona i de les més esperades pels corredors, bona prova d’això és que, quan es van obrir les inscripcions els dorsals es van esgotar en menys d’una setmana.

La cursa organitzada pel Club Excursionista TrailTarraco, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Morera de Montsant i el Parc Natural de la Serra de Montsant surt de la bonica població de La Morera de Montsant i passa per llocs emblemàtics de la zona com la Serra Major, el Grau Espinós, La Roca Corbatera (1.163m sostre comarcal del Priorat i punt més alt del Parc Natural), El Barranc dels Pèlags, La Mare de Déu del Montsant, Sant Joan del Codolar o El Camí dels Cartoixans.

Els circuits han estat modificats al 100% per a aquesta edició i recorren senders i camins plens de naturalesa, cultura, fauna i història, sense deixar de banda les espectaculars panoràmiques que ens ofereix la Serra.

A les 8.30h del matí es donava la sortida de la cursa de 26,5 km amb 1.300m de desnivell positiu. En categoria masculina es va imposar Luisma Mas (BTT Montbike) amb un temps de 2h20’05”, Aleix Toda (Borges Trail – AAEET) amb 2h21’42” fou segon, en tercer lloc va entrar Senen Escoda (Borges Trail – AAEET) amb un temps de 2h24’14”, completaren el podi Víctor del Águila (2h27’15”) i Kai Langel (2h28’43”) ambdós del C.E. TrailTarraco. El rànquing del Circuit en categoria masculina el lidera Luisma Mas.

En categoria femenina la vencedora va ser Mayte Colmenarejo amb un temps de 3h02’04” (C.C. Serres del Mestral) la qual ostenta el títol de líder del Circuit, seguida de Tati Orquiola (C.E. TrailTarraco) amb 3h03’37”, Edurne Zazpe (C.E. TrailTarraco) 3h08’41” va ser tercera, Heura Piñol (Extrem Team Tivissa) amb 3h18’29”ocupà la 4a posició i completava el podi Vanessa Molner (Patxangerus d’Alforja) amb 3h20’15”.

Pel que fa a les classificacions per equips, el C.E. TrailTarraco és el líder de la classificació, seguits del BTT Montbikei el C.C. Serres del Mestral.

En la cursa del Circuit Express, de 18,5 quilòmetres i 850m de desnivell positiu,els vencedors van ser Daniel Castillo (C.E. TrailTarraco), Marc Toda (A.E. Matxacuca), Eduard Barrios (AAEET), Arnau Oller (Arítjol corredors de la Selva) i Manu Omaña (C.E. TrailTarraco) en categoria masculina, i Pat Perpinyà (Patxanguerus d’Alforja), Laia Gil, Anna Vila (C.E. TrailTarraco), Núria Florencio (C.C. Serres del Mestral) i Eva Tapia (C.E. TrailTarraco), en categoria femenina. Eduard Barrios i Pat Perpinyà lideren el rànquing del Circuit Express.

A banda de les curses de caràcter competitiu, es dóna la possibilitat de participar a la caminada, amb un recorregut més curt de 14,5 quilòmetres i 750m de desnivell positiu el qual ens permet gaudir plenament de les vistes sense presses.

La propera prova del Circuit: Cims del Baró, una de les noves incorporacions per a aquesta temporada, tindrà lloc el proper 6 de maig a Vilanova d’Escornalbou.

Podeu trobar més informació alfacebook (facebook.com/circuitcamptgn) i twiter (@circuitcamptgn). Per qualsevol consulta o aclariment (info@circuitcamptgn.cat).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.