Torna el cicle Març Marçot a les Biblioteques Municipals

Exposició a la Sala Central de la Biblioteca Xavier Amorós

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, les Biblioteques Municipals de Reus per segon any consecutiu dediquen tot el mes de març a la poesia amb un seguit d’actes molt diversos dins el cicle «Març marçot, versos per tot».

Aquest any es treballa sobretot Joaquim Bartrina (en commemoració de l’Any Bartrina), Gabriel Ferrater i Josep Carner, entre d’altres i a l’entorn del tema de la sostenibilitat.

Durant tot el mes de març a la sala central de la Biblioteca Xavier Amorós es podrà veure l’exposició de dibuixos que l’il·lustrador Ignasi Blanch va fer per il·lustrar el poema «El Riu» de Gerard Vergés. Gerard Vergés (Tortosa 1931-2014) va ser un poeta reconegut amb diversos premis, entre ells el Carles Riba 1981 de poesia pel seu primer llibre L’ombra rogenca de la lloba.

Parlo d’un riu mític i remorós, el títol original del poema, forma part del seu segon llibre “Long play per a una ànima trista” (1986) i s’ha convertit en un himne pels habitants de les terres de l’Ebre que evoca el pas del temps. Per aquest mateix motiu, va ser tot un repte per l’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch que ha traduït al dibuix no només les paraules del poeta, sinó la veu de diverses generacions d’ebrencs.

La Biblioteca Central Xavier Amorós acull els originals que en aquesta ocasió, fora de l’habitual de l’artista, va omplir de color. La Biblioteca els va escollir perquè el llibre El riu, uneix poesia i il·lustració a l’entorn d’un paisatge natural i humà i posa en valor la necessitat que la humanitat té de l’art per a superar les adversitats. A més a més ens pot inspirar per “Fer consciència davant el compte enrere que ha començat”.

El dia 6 de març a les 11:00 h del matí tothom qui vulgui i confirmi assistència pot anar a la xerrada que farà l’Ignasi Blanch per parlar sobre el fet d’il·lustrar poesia a la mateixa biblioteca Xavier Amorós.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.