Trapezi 2020 es reinventa amb Trapezi a les escoles i Trapezi per Nadal

Trapezi 2020 es reinventa amb Trapezi a les escoles i Trapezi per Nadal

La Fira de Circ de Catalunya Trapezi es reinventa novament en la seva edició 2020 per adaptar-se a l’excepcionalitat de les mesures de prevenció de la pandèmia de la COVID19. I ho fa amb el doble compromís de donar suport al sector i fer arribar la Cultura als espectadors. El “tercer moment” de la 24a edició de la fira, suspès el passat mes d’octubre a causa de la situaci&o acute; sanitària, es replanteja amb dos programes: Trapezi a les Escoles i Trapezi per Nadal.

L’objectiu del replantejament és doble: el suport a la indústria cultural, per tal que les companyies contractades per a l’edició 2020 puguin actuar; i el compromís amb la ciutadania, per tal que els espectables programats puguin arribar als espectadors.

Per tal de donar continuïtat a la programació prevista del Trapezi 2020, els espectacles de petit format i que requereixen de menys infraestructura s’han reprogramat i es representaran a les escoles. Un total de 14 companyies portaran 30 sessions dels seus espectacles a 12 centres educatius de la ciutat entre els dies 10 i 18 de desembre.

Els muntatges de més gran format es portaran als teatres de Reus, amb el programa Trapezi per Nadal. Cinc companyies portaran els seus espectacles al Teatre Bartina i al Teatre Bravium entre el 15 i el 23 de desembre.

Finalment, dos espectacles més, en concret el de La Fem Fatal i Pistacatro, s’han reprogramat per a l’edició 2021 de la fira.

Trapezi a les escoles

Les escoles que acolliran actuacions d’aquest Trapezi a les escoles tan excepcional seran el Col·legi Sant Pau, l’Institut Josep Tapiró, les escoles Pompeu Fabra, Misericòrdia, Rosa Sensat, Prat de la Riba, Teresa Miquel, Pi del Burgar, Eduard Toda, General Prim, Sant Bernat Calbó i Marià Fortuny. Rebran les companyies Toto Malabars, Duo Laos, La Même, Madame Gaüc, Mortelo&Manzani, La Bella Tour, 23 arts Productions i Circ Vermut. 

Trapezi per Nadal

Pel que fa a la programació de Trapezi per Nadal que, segons explica el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, “ens encaixa amb la voluntat de tenir circ en diferents moments de l’any a banda dels dies propis de la Fira i també amb la voluntat de continuar recordant que la Cultura és segura”, les actuacions es repartiran entre els teatres Bartrina i Bravium. Concretament, al Teatre Bartrina hi haurà les actuacions de Vaivén Circus, amb l’espectacle “Esencial”, el 15 de desembre a les 20:00 h; l’Ateneu 9 barris, amb “Sopa i el que el vent no s’emportà”, el dia 17 de desembre, a les 20:00 h; la Cia. Manolo Alcántara, amb “Déjà Vu”, el dia 22 de desembre, a les 20:00 h, i finalment, Rum & Cia i l’espectacle “Gran reserva”, el dia 23 de desembre, a les 20:00 h. 

D’altra banda, també hi haurà una actuació al Teatre Bravium, amb la companyia Xapatito Pato i l’espectacle “Só” el dia 18 de desembre, a les 19:00 h. 

El Trapezi d’enguany estava planificat en tres moments. El primer es va fer al maig, amb presentació virtual de les companyies; el segon al juliol, amb les jornades professionals en un format semipresencial. El tercer moment i última etapa, és la dels espectacles en viu, que es podrà veure aquests dies.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.