Un 75% de les empreses reusenques redueixen la seva facturació anual per l’impacte de la Covid-19

Un 75% de les empreses reusenques redueixen la seva facturació anual per l’impacte de la Covid-19

L’empresariat col·loca la vacuna per combatre la Covid-19 i l’increment de la despesa pública entre els factors clau per la recuperació

Les dades del darrer Radar Cambra 2020 posen de manifest que un 75% de les empreses de Reus han registrat una caiguda d’ingressos en la facturació anual per l’impacte de la Covid-19. La meitat de les empreses registra una caiguda d’entre el 10 i el 25% de la facturació prevista, mentre que per una de cada quatre la caiguda és d’entre el 25% i el 50%. En la meitat dels casos, la principal afectació ha estat la caiguda de vendes. En la banda positiva, la situació actual ha impulsat la venda i la publicitat en línia entre el 30% dels enquestats.

Tot i l’escenari clarament negatiu, la darrera onada del Radar Cambra ha detectat també major optimisme davant una recuperació a un any vista. Un 47% dels enquestats preveuen un futur millor, davant el 37% que ho veia així en l’anterior enquesta del Radar. L’empresariat situa aquesta recuperació a partir del tercer trimestre de 2021 i fixa un termini de prop de divuit mesos per assolir nivells anteriors a la crisi provocada per la pandèmia.

Entre els factors que poden ajudar a accelerar la recuperació econòmica, el sector empresarial situa com a prioritària la vacunació i els avenços per la cura de la Covid-19; així com l’increment de la despesa pública. Mesures que avalen molt per sobre d’una legislació laboral més flexible o relaxar les mesures de control de la població.

Per altra banda, destaquen també les dificultats per part de les empreses per accedir a programes i ajudes de l’administració pública. Un 78% manifesten que han buscat informació al respecte i qualifiquen de difícil o molt difícil accedir a aquests beneficis i ajudes. Entre els enquestats, destaquen que hi ha una manca de criteri i planificació per part de l’administració i apunten a la necessitat d’implementar mesures com la congelació de quotes d’autònoms o l’anul·lació d’impostos davant tancaments forçats. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha destacat que el paper excel·lent de l’administració local en la situació actual. Per Just, “l’administració local ha estat a l’alçada mentre altres no ho han estat. Hi ha massa jocs d’escacs i estem en un moment per remar tots junts”. Jordi Just ha reclamat també a les formacions polítiques “que no busquin electoralisme, que busquin el bé ciutadà”.

Per la seva banda, el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha admès que cert pessimisme entre l’empresariat “és lògic perquè la solució final es veu lluny però cal destacar la capacitat d’adaptació dels diferents sectors i l’aposta per la venda en línia”.

El Radar Cambra és l’enquesta de conjuntura i perspectives econòmiques a les empreses que impulsen la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Reus, amb el recolzament tècnic del Gabinet Ceres.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.