Un total de 300 persones demostren la seva solidaritat a la Marató de Donants de Sang de Salou

Un total de 300 persones demostren la seva solidaritat a la Marató de Donants de Sang de Salou

Les dues jornades, que van tenir lloc aquest divendres i dissabte passat, al Teatre Auditori de Salou (TAS), han estat un èxit de participació, amb 278 donants de sang, i 22 de plasma

Un total de 300 persones han demostrat la seva solidaritat, aquest cap de setmana passat, donant sang i plasma a la nova edició de la Marató de Salou, entre el divendres, 13 de novembre, i el dissabte, dia 14. Concretament, van participar 278 donants de sang, i 22 de plasma.

Enguany, la Marató s’ha dut a terme en un nou format de dues jornades, al Teatre Auditori de Salou (TAS), per tal d’acollir de forma esglaonada els i les donants, tot garantint les mesures de seguretat necessàries. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i l’Associació de donants de sang del Tarragonès.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que va fer acte de presència divendres a la tarda a la primera jornada, ha expressat el seu agraïment per “l’altruïsme i generositat de les persones que donen sang”.

Per tal de garantir que la donació es pugués fer sense cap mena de risc, es van col·locar 12 lliteres; i va ser imprescindible que es complissin diverses mesures de seguretat com el rentat de mans, dur la mascareta obligatòriament, neteja dels espais, control de temperatura corporal i higienització de les lliteres, entre d’altres.

Durant la Marató, les persones de 18 a 40 anys també van poder inscriure’s al registre de potencials donants de medul·la òssia. En total, ho van fer 38 persones, i 18 es van oferir per ajudar la petita salouenca Sara Tata, de poc més d’un any d’edat, que busca un donant compatible, ja que pateix Leucèmia Mielomonocítica Juvenil.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha valorat, molt positivament, la bona participació de la ciutadania, “aconseguint que aquestes jornades hagin assolit l’objectiu d’augmentar les reserves del Banc de Sang”. I ha posat de relleu el cas de Sara Tata, dient que “esperem que puguem contribuir a trobar la persona que la pugui ajudar”.

Per la seva banda la coordinadora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona i Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha manifestat que la donació “ha estat un èxit” i que “s’ha superat la previsió de 200 extraccions que havíem previst, inicialment”.

Vilanova també ha volgut agrair la tasca dels voluntaris de l’Associació de donants del Tarragonès, de l’Associació Amadeu Pelegrí, i de la Legió 501 Spanish Garrison, que van posar la nota simpàtica i cinèfila a les jornades; a més de la generositat de les persones que han donat, ja que “tot i la pandèmia, no han deixat de venir”.  En aquest sentit, “els hem dit sou imprescindibles i s’han conscienciat i han continuat assistint”.

Tanmateix, segons Vilanova, “enguany no hem pogut fer les maratons multitudinàries que feiem sempre”, però “estem fent mitges maratons, en dos dies, i la gent s’ha apuntat perquè ha vist que no comporten cap risc, ja que els donem una mascareta, els prenem la temperatura, i guardem i fem guardar les distàncies”.

Altres anys, la Marató de Donants de Sang es feia en una sola jornada i durava 12 hores seguides, arribant a aplegar més de 1.000 persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.