Una trentena d’actes per celebrar la festa major de Sant Miquel a l’Albiol

L’Ajuntament de l’Albiol ja té a punt el programa d’actes de la festa major de Sant Miquel, que ofereix als veïns i veïnes del municipi i als visitants gairebé una trentena d’actes per a totes les edats, en un intens programa que es desenvoluparà entre el divendres 28 i el diumenge 30 de setembre.

La festa major començarà el divendres 28 de setembre, a les 19h, amb el pregó, que anirà a càrrec de Carles de Ahumada Batlle, nascut al 1948, enòleg, veí de Bonretorn (nucli de l’Albiol), i amb un extens currículum  com ara que és director i president del Consell Rector de l’Olivera SCCL i Can Calopa; president de les fundacions Olivera i Alba Futur; president de les associacions Alba; associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb; associació per a la defensa i millora del territori i patrimoni de l’Albiol (Alveolus), vocal de les fundacions Casa Dalmases, Pare Manel, Esmen i vocal del consell regulador de la DO Costers del Segre.

Després s’inaugurarà la nova placa de la plaça Sant Miquel i es podran admirar totes les plaques que s’han confeccionat per a indicar els carrers del poble en una exposició que hi haurà a l’alberg.

L’endemà 29 de setembre hi haurà a les 12h la missa en honor al patró i l’ofrena de productes de la terra, i durant tot el dia els més petits podran gaudir d’un joc d’inflables. Entre les actuacions previstes durant tot el dia hi haurà ball de Valencians i ball de Cercolets de la Selva del Camp, castellers d’Alcover, d’Altafulla i els Castellers de la Il·lusió, ambientació teatral, taller de percussió, vermut popular, correfoc, concert de la Tieta Clara, sopar popular i ball.

Diumenge 30 de setembre, hi haurà despertar amb timbals, mercat de productes artesans, tallers de picapedrer i cistelleria, inflables, concert vermut amb The Seventies, dinar popular, l’obra de teatre “Okupes de segona” i un refrigeri de fi de festa.

Diumenge, però, també destaca la IV Trailseries de l’Albiol, en la que prendran part uns 200 atletes. Començarà a les 9.30 h i el lliurament de premis està previst sobre les 13.30h.

A més, també diumenge a les 11 h, l’associació del municipi Alveolus realitzarà a l’alberg la seva setena jornada aquest cop centrada en la ponència amb el títol “Parc Natural Muntanyes de Prades: del mite a la realitat”.

Tots els actes es realitzen a la carpa que es munta per a la festa major a costat de la plaça Sant Miquel i pels carrers del poble. A més, tots els actes de la festa major són gratuïts excepte el sopar popular de dissabte i el dinar popular de diumenge, que valen 9 i 5 euros respectivament, tot i que per la compra dels dos tiquets hi ha un preu reduït de 12 euros.

 

Puntua aquest article!