Una vintena d’alumnes finalitzen amb èxit la primera formació 100% virtual de l’Escola TIC

Clúster Catalunya Sud

Aquest dimecres 30 de setembre de 2020, els 23 alumnes que han finalitzat el darrer curs de l’Escola TIC del Clúster Catalunya Sud han presentat els set projectes finals de l’edició on es simula un encàrrec real d’una hipotètica empresa del sector de les tecnologies de la informació. La formació en competències digitals bàsiques i programació ha sigut on-line però utilitzant un sistema de transmissió en directe. Un format que ha permès tenir a formadors i tutors a disposició de l’alumnat en temps real durant la formació, a més de tenir accés a vídeos de la formació ja realitzada.

És el primer cop que es realitza a Reus un formació co-finançada per empreses privades i entitats públiques. A més, a causa de la situació generada per la Covid19, s’ha executat en Format 100% on-line i s’ha dissenyat una acció formativa a mida amb estructura de Coding Bootcamp, un programa intensiu de desenvolupament de programari.

El curs online va arrencar el passat 13 de juliol i s’ha allargat fins al 25 de setembre. En aquesta edició hi han participat vint-i-cinc alumnes, vint-i-tres dels quals han finalitzat la formació. En total han estat 300 hores de formació, 250 de BootCamp i 50 de preparació per a les Certificacions MOS oficials. Els alumnes han tingut la possibilitat d’obtenir tres certificacions MOS en Microsoft Office Service (Power Point, Word i Excel) i Java Fundamentals de Oracle.

Des del Clúster TIC Catalunya Sud es fa una valoració “del tot satisfactòria” de l’experiència. El president del Clúster, Pablo Mazón, ha destacat el nivell d’inserció laboral del 70% de les formacions ofertes fins ara i considera que és “una solució única a la falta de connexió del talent present a la província de Tarragona amb les empreses del sector IT. Per aquest motiu remarca la necessitat de seguir treballant en aquesta línia i conviden a les empreses a buscar talent entre els alumnes de l’Escola TIC.

El projecte és un pas més en l’aposta del Clúster i l’empresa municipal REDESSA, per aconseguir crear el primer hub tecnològic del territori que uneix formació i empreses. En aquesta línia, l’Escola TIC ja ho té tot a punt per arrencar el nou curs en mode presencial el proper 5 d’octubre.

Per la seva banda, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha remarcat el “gran actiu que l’Escola suposa en el sentit social i empresarial”. Per la Cambra, l’Escola és un instrument per fer més competitives les empreses i reduir l’atur”.

Sobre l’Escola TIC

L’Escola TIC té com a objectiu formar a joves menors de 30 anys en l’àmbit tecnològic d’acord amb les necessitats reals de les empreses per afavorir la seva inserció laboral. La proposta formativa és totalment gratuïta i està dirigida a persones desocupades que vulguin endinsar-se en el món tecnològic adquirint nous coneixements.

Aquesta ha estat la quarta edició de l’Escola TIC des de la seva arrencada al 2019. Fins al moment s’hi ha invertit un pressupost de 200.000 euros entre finançament públic i privat.

El Clúster TIC Catalunya SUD lidera el programa formatiu combinant les necessitats de tres empreses del Clúster (T-Systems, Grupo Castilla i StudioGenesis) amb els requisits del projecte formatiu públic PICE (Plan Integral para la Cualificación y el Empleo). Un pla de fons europeus als que s’ha pogut accedir gràcies a la gestió de la Cambra de Comerç de Reus. Tot plegat està gestionat per l’entitat privada sense ànim de lucre Fundació Esplai, partner formatiu del Clúster TIC, que basa el seu mètode en el treball per projectes i les metodologies àgils considerant als alumnes membres d’un equip professional.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.