UNS 300 NENS I NENES DELS CASALS DE SALOU ACOMIADEN L’ESTIU AMB UNA GRAN FESTA CONJUNTA A L’ESCOLA EUROPA

NENS I NENES DELS CASALS DE SALOU

El Casal Xic’S, l’Escola Esportiva d’Iniciació i Multijoc i el Casal infantil del centre obert El Dofí Màgic han celebrat el final de les activitats lúdiques i educatives amb la Festa de l’Escuma, jocs d’aigua i pica-pica

El Casal Xic’S, l’Escola Esportiva d’Iniciació i Multijoc i el Casal infantil del centre obert El Dofí Màgic han celebrat el final de les activitats lúdiques i educatives amb la Festa de l’Escuma, jocs d’aigua i pica-pica.

Uns 300 nens i nenes procedents del Casal Xic’S, l’Escola Esportiva d’Iniciació i Multijoc i el Casal infantil del centre obert El Dofí Màgic s’han trobat aquest matí a l’Escola Europa de Salou per acomiadar-se de l’estiu amb una gran festa conjunta, on han gaudit d’un divertit bany d’escuma, refrescants jocs d’aigua i un pica-pica amb snacks i refrescos.

A l’acte d’acomiadament hi ha assistit l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat per la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure i Esport, Julia Gómez; el regidor de Foment de l’Esport, Hector Maiquez; i el regidor de l’àrea de Benestar i Serveis Socials, Xavier Montalà; juntament amb els tècnics corresponents de l’Ajuntament, els directors dels casals i la resta de monitors i vetlladors.

L’alcalde Pere Granados ha valorat molt positivament aquests casals, atès que “tenen una funció de formació de la persona i fomenten tot un seguit de valors”. El batlle, a més, ha tingut paraules d’agraïment pels monitors especialitzats que “han fet una gran labor” i “als quals felicitem per la seva implicació personal, perquè l’organització hagi estat un èxit”.

Així mateix, l’alcalde ha felicitat l’Associació Aiguamarina i la seva representant, Isabel Gorostiaga, pel nou casal adaptat per a nens i nenes amb necessitats educatives especials, i que “ha estat un èxit”. Per Granados “era una qüestió en la qual crèiem des de l’Ajuntament, i continuarem treballant amb ells per tal que l’any vinent sigui igual o millor”.

Cal dir que l’Ajuntament té com a objectiu continuar treballant i invertint en els més petits i en els adolescents, que són el futur de Salou, amb aquest tipus d’activitats lúdiques i educatives que contribueixen al seu desenvolupament personal.

Enguany, el Casal Xic’S, organitzat per l’àrea de Serveis Educatius, Lleure i Esport de l’Ajuntament de Salou i sota la gestió de la Fundació Pere Tarrés, ha acollit un total de 180 nens i nenes al llarg de tot l’estiu, i ha comptat amb un director i dotze monitors, incorporant, també, 6 vetlladors per a les 6 places, per quinzena, per a nens i nenes amb necessitats educatives especials.

A l’edició d’aquest any, el Casal ha girat al voltant de la temàtica del circ i s’han desenvolupat tota mena d’activitats: tallers de jocs malabars, gimcanes, etc., així com d’altres iniciatives, com excursions al Bosc Aventura, a la ludoteca de la platja i dels Xic’S; al Salting, a la Masia Tous, a la Biblioteca Municipal i al Camí de Ronda, entre d’altres.

Julia Gómez, regidora de l’àrea, ha agraït “la confiança per part de les famílies, que han quedat molt satisfetes amb l’organització del Casal” i ha afegit que “des de l’Ajuntament continuarem treballant per potenciar aquesta acció pels més petits del municipi, ja que a Salou detectem un gran interès pel Casal Xic’S“.

Pel que fa a l’Escola Esportiva d’Iniciació i Multijoc, a càrrec de la regidoria de Foment de l’Esport, cal dir que enguany s’han ofert un total de 100 places, per quinzena, per a nenes i nenes de P3 fins 4rt de Primària; així com 25 places, per quinzena, per a nens i nenes des de 5è de Primària fins a 3er d’ESO. Aquesta 34ena edició ha comptat amb una gran varietat d’activitats de treball psicomotriu, coordinació motora, natació i sortides a l’aire lliure, entre d’altres.

El regidor de Foment de l’Esport, Hector Maiquez, ha manifestat que “la combinació entre lleure i esport per a la canalla és molt positiva des del punt de vista educatiu, i des de l’Escola Esportiva d’estiu es desenvolupa una gran tasca cada any de la qual n’estem plenament satisfets”.

El Casal infantil del centre obert El Dofí Màgic, organitzat per l’àrea de Benestar i Serveis Socials, ha comptat amb la participació d’un total de 80 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys, repartits en els mesos de juliol i agost. Enguany, el casal ha girat al voltant de l’esport, i s’han practicat i conegut les normatives de les diferents modalitats esportives, a través de tallers i sortides a la Piscina Municipal. A més, també s’han dut a terme d’altres activitats, com tallers de cuina i treballs manuals.

Segons el regidor de l’àrea, Xavier Montalà, “és important que els nens i nenes que formen part del casal se sentin com a casa, i, gràcies al bon funcionament i tasca de totes les persones implicades, ho hem aconseguit”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.